Logo
betting-nieuws

Deze toppers hebben waarschijnlijk hun laatste Eredivisie-wedstrijd gespeeld


Het is op dit moment nog steeds niet duidelijk of het huidige seizoen van de Eredivisie wordt uitgespeeld en in welke vorm. Uitgaande van het meest zwartste scenario, dat er dus helemaal niet meer gevoetbald wordt, hebben een aantal toppers voorlopig hun laatste Eredivisie-wedstrijd gespeeld. WijWedden zocht uit welke spelers de Eredivisie het hardst gaat missen. 

Een deel van deze groep zal na de zomer waarschijnlijk niet meer in de Eredivisie actief zijn. Gelukkig weet de Nederlandse competitie altijd weer nieuw talent voort te brengen. We sorteren vast voor op een vertrek van deze zes balvirtuozen. 

Hakim Ziyech 

Van Hakim Ziyech weten we zeker dat hij in ieder geval niet zal verschijnen aan de start van het 2020/'21 seizoen. De spelmaker van Ajax heeft zijn gewenste droomtransfer al te pakken. Vorige maand rondde de Marokkaan de overgang naar Londen af, waar bij bij Chelsea een vijfjarig contract ondertekende. Het dal waarin Ajax verkeerde viel grotendeels samen met de afwezigheid van Ziyech, die daarmee indirect bewees hoe belangrijk hij voor z'n team is.

In de wedstrijden die hij wel speelde, was de vorm ook niet groots. Zijn beste periode dit seizoen kende Ziyech voor de winterstop. Vooral de optredens in Valencia en bij Chelsea kunnen we ons nog goed voor de geest halen. De doelpunten in Mestalla en op Stamford Bridge waren van ongekende schoonheid. 

Orkun Kökcü 

De komst van Dick Advocaat naar Feyenoord als opvolger van Jaap Stam was voor Orkun Kökcü een geschenk uit de hemel. Advocaat ontfermde zich van meet af aan over de creatieve middenvelder. Het 19-jarige talent manifesteert zich steeds meer als een onmisbare schakel op het Rotterdamse middenrif. Kökcü stond in de Feyenoord-opleiding al te boek als één van de grootste talenten.

Hij lijkt zijn belofte in zijn tweede volledige seizoen in de hoofdmacht in te lossen. Zijn naam staat op tal van scouts van Europese topclubs. De club waarmee hij veelvuldig in verband wordt gebracht is Arsenal. De Britse tabloids wisten recent al te melden dat Feyenoord in onderhandeling is met de Londenaren over een transfer. Voor de Rotterdammers is een verkoop ook aantrekkelijk, aangezien Kökcü een contract heeft tot medio 2023, wat Feyenoord een goede onderhandelingspositie geeft. 

In het geval van een vertrek van de jongeling hebben we slechts twee seizoenshelften van hem kunnen genieten. Hij moet Feyenoord een kleine 20 miljoen euro in het laatje brengen. 

Steven Berghuis 

En we blijven even in Rotterdam-Zuid. Met Steven Berghuis heeft Feyenoord op dit moment misschien wel de beste speler van de Eredivisie in de gelederen. Er werd al gesproken over een basisplaats voor Berghuis op het EK. Een hard gelag dus voor de buitenspeler, dat daar een streep doorheen is gezet. De linkspoot kon in de zomer van 2019 al naar PSV, maar koos voor een langer verblijf in het shirt van Feyenoord. 

Een beslissing die hem goed heeft gedaan, aangezien hij misschien wel bezig is aan zijn beste seizoen ooit. En daardoor lonkt de belangstelling. Ondanks de coronacrisis zijn de meeste clubs al bezig met het volgende seizoen, aangezien het erg onzeker of het huidige seizoen nog wordt afgemaakt. In dat licht bezien heeft AS Roma een oogje laten vallen op Berghuis. 

Ook een mogelijke verkoop van de Oranje-international zal Feyenoord geen windeieren leggen. De Italianen zullen het contract, dat nog doorloopt tot 2022, moeten afkopen voor om en nabij 15 miljoen euro. Geld dat de Rotterdammers goed kunnen gebruiken. 

Donny van de Beek

Het kind van Ajax zag zijn maatjes Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong al naar de absolute wereldtop vertrekken. Het geduld van Donny van de Beek werd nog een seizoen op de proef gesteld. Maar ook voor Van de Beek ligt deze zomer een mooie stap in het verschiet. Afgelopen winter klopte Manchester United nog op de deur, maar Ajax deed niet open. Bij de Ajax-leiding is ook bekend dat Van de Beek zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Real Madrid. 

De geruchten gaan dat Van de Beek al een voorcontract heeft getekend en dat het nu aan de clubs is om een overeenstemming te bereiken. Daarmee verliezen de Amsterdammers én de Eredivisie weer een parel, maar wel één die heeft laten zien een stap hogerop aan te kunnen. Wat het effect op de coronacrisis op de vraagprijs van de Ajacied gaat hebben, zullen we pas weten zodra de onderhandelingen starten. 

Marc Overmars heeft zich in de loop der jaren bewezen als een technisch directeur die het onderste uit de kan weet te halen. Overmars zal wellicht genoodzaakt zijn om water bij de wijn te doen. Transfermarkt schat de waarde van de Ajax-middenvelder op 55 miljoen euro. 

Mo Ihattaren 

Het nieuws dat Mo Ihattaren zijn zaken sinds een aantal maanden laat behartigen door Mino Raiola, zorgt voor een stroom aan geruchten. Ondanks de repuatie van de pizzabakker uit Haarlem heeft PSV een goede relatie met Raiola volgens het Eindhovens Dagblad. Raiola liet al vaker zien dat leeftijd en ervaring voor hem geen doorslaggevende criteria zijn wanneer een club zich meldt voor één van zijn spelers. Zo bracht hij de tieners Mitchell Bakker en verder terug Quasim Bouy naar Paris Saint-Germain en Juventus. 

Een scenario waar ze in Eindhoven liever niet aan denken. Hij is pas 17 jaar, maar toch vertegenwoordigt Ihattaren al een zeer groot geldbedrag. Topclubs als Paris Saint-Germain en Juventus willen liever niet de hoofdprijs betalen voor uitzonderlijke talenten als Ihattaren. De creativeling is in staat om zijn waarde in één seizoen te verdubbelen. De vraag is of de Europese elite daar op gaat wachten. Het wordt een hete zomer in Eindhoven.. 

Calvin Stengs 

Calvin Stengs behoort net als Ihattaren tot de stal van Raiola. In Amsterdam zingt de naam van Stengs al een tijdje rond. Dat geluid is alleen maar sterker geworden sinds de transfer van Ziyech naar Chelsea zekerheid is geworden. Stengs toont overeenkomsten met Ziyech. Beiden spelen ze het liefst vanaf de rechterkant om het hun favoriete linkerbeen naar binnen te trekken. Net als Ziyech beschikt het AZ-talent over een goede steekpass en een passeerbeweging. 

Ook Stengs stond op de nonimatie om met Oranje te gaan strijden voor de EK-titel. Op dat toernooi had hij zich bij nóg meer clubs in de kijker kunnen spelen. In februari sprak de aanvaller de intentie uit om ook volgend seizoen in Alkmaar te spelen. Gezien het EK een jaar is opgeschoven, is de kans dat Stengs na de zomer nog bij AZ speelt een stuk groter geworden.

Myron Boadu 

De aanvalsleider van AZ zit ongeveer in hetzelfde schuitje als zijn maatje Stengs. Is hij al klaar voor de Europese top? Of maakt hij eerst een tussenstap? Een mogelijk kampioenschap van AZ had de vraagprijs voor Boadu en ook Stengs verder opgedreven. 

Boadu staat na 24 competitieduels op 14 doelpunten, maar dat hadden er ook 20 kunnen zijn. In de topper tegen Ajax, waar veel scouts op de tribune zaten, wist hij slechts één keer doel te treffen. Met iets meer precisie had de geboren Amsterdammer er ook drie kunnen maken in z'n eigen stad. Boadu zal zorgvuldiger met de kansen die hij krijgt moeten omgaan. Wat in zijn voordeel spreekt is dat hij in alle topwedstrijden van AZ trefzeker was. Hij scoorde dus tegen Ajax, maar ook in de uitwedstrijden tegen Feyenoord en PSV. 

AZ hoopt voor de parels Boadu en Stengs een flinke som geld te ontvangen. Het duo moet samen zo'n 50 miljoen euro opleveren. 

geen-voetbal-dan-kun-je-altijd-nog-op-het-weer-inzetten
betting-nieuws

Geen voetbal? Dan kun je altijd nog op het weer inzetten

Het is een fenomeen dat we in Nederland niet kennen, maar in Engeland is het razend populair:...

Lees meer