Logo
wedden-voor-beginners

In dit artikel leggen we uit waarom je niet mag winnen van de bookmaker


Er zijn slechts een aantal bookmakers op de gokmarkt waar winnende spelers welkom zijn. De bookmakers zijn namelijk niet blij, wanneer jij er met een grote winst vandoor gaat. Dat klinkt allemaal heel logisch. Er zijn ook uitzonderingen in de grote groep verliezende spelers, die telkens opnieuw de bookmaker weten te verslaan.

In dit artikel leggen we onder andere uit waarom en wanneer een bookmaker iemand uitsluit van deelname. 

Zodra je begint te winnen, kom je op de radar van de bookmaker. Je activiteit zal worden gemonitord door het gokkantoor. Er zal een waarschuwing uitgaan. In het geval de reeks van winst blijft aanhouden kan de bookmaker besluiten je een limiet op te leggen. Mocht dat ook niet werken, dan kan het zijn dat je account wordt gesloten. 

Pinnacle zocht uit dat er drie soort gokkers die de bookmakers liever niet op hun sites hebben. 

De scherpe gokker   

Dit type ontdekte het online inzetten op sportweddenschap al heel vroeg en heeft in de loop van de tijd veel kennis en kunde opgedaan over online kansspelen. Vaak zijn ze al bij meer dan tien bookmakers niet meer welkom. Wanneer je alleen inzet op bijvoorbeeld tennis en voetbal, zal de bookmaker niet snel overgaan tot het sluiten van accounts. 

Maar dit type is gehaaid en probeert de bookmaker altijd een stap voor te zijn. Het komt zelfs voor dat de gokkantoren hun noteringen aanpassen door het gedrag van deze groep spelers. Het is redelijk makkelijk voor de boookmakers om dit type aan te wijzen als een potentieel risico, in de zin van dat ze winst gaan maken. 

Het voorbeeld van Pinnacle laat zien dat iemand voor een langere periode nauwlettend is gevolgd door door de bookmaker. De gokker in kwestie is selectief in zijn keuze waar op te inzetten en wanneer. Het moment van inzetten is bepalend voor de hoogte van de noteringen. Na een succesvolle reeks van de gokker werd het account uiteindelijk gesloten. 

Het account werd niet gesloten, omdat er heel grote bedragen werden ingezet. De inzet was vaak niet hoger dan 50 euro. De gokker slaagde erin waarin het bij inzetten op sportweddenschappen om draait, namelijk het vinden van waarde. Hij was de bookmaker altijd een stap voor en vergrote zo de kans dat hij zou winnen.  

De arbitraire gokker 

Arbitraire weddenschappen zijn populair bij gokkers, omdat het risico op verlies tot minimum is beperkt en de kans op winst aannemelijk is. De mogelijkheden hiervoor dienen zich aan, wanneer de noteringen bij verschillende bookmakers erg uiteenlopen. De kans dat je dan winst maakt is een stuk groter. Ook kunnen de bookmakers de mist in gaan bij promotionele acties. 

Dit zijn allemaal legitieme mogelijkheden om een slaatje te slaan uit nalatigheden van de bookmakers. Wanneer gokkers die weten te vinden, dan hebben ze het recht daarvan te profiteren, zou je denken. Het volgende voorbeeld laat echter iets anders zien. 

Deze gokker ging met een som geld van zo'n 700 euro en goed geïnformeerd de markt op. Het geld werd geïnvesteerd in een dienst die de arbitraire mogelijkheden lieten zien. En zo besloot hij bij meerdere bookmakers tegelijk in te zetten. 

Binnen twee maanden was het al over met de gein. Hij werd uitgesloten van deelname bij vier bookmakers en gelimiteerd door nog eens zeven gokkantoren. Met een bescheiden winst op zak stopte het arbitraire avontuur abrupt. Door het op grote schaal zoeken naar bonussen en daarvan weten te profiteren, valt al snel op bij de bookmaker. Dit voorbeeld laat zien dat het niet lang duur voordat je geblockt wordt. 

Het vinden van een nichemarkt 

Het is algemeen bekend dat het lang duurt voordat je consistent winst kunt maken met je gokactiviteiten. Daarvoor bestaande verschillende manieren. Wat vast staat is dat het heel lastig is om op de lange termijn winst te blijven maken. Er is niet één alles zaligmakende strategie om dat te doen. 

Het analyseren van de markt en gebruik maken van wiskundige modellen kan je helpen bij het vinden van een gat in de markt. Eén voorbeeld hiervan is het vinden van een markt die niet erg bekend is bij de bookmaker én bij je concurrenten. Vind je zo'n markt, dan heb je een voorsprong op die twee. 

Het is geen geheim dat nicemarkten doorgaans waardevolle inzetmogelijkheden bieden in vergelijking met de populaire sporten. Dat heeft te maken met twee dingen. Er is een gebrek aan competitie, omdat er gokkkers zijn die op deze markt inzetten. De noteringen zullen daarom niet zo scherp geprijsd zijn. Daarnaast geven de bookmakers meer aandacht aan de populaire markten, omdat die uiteindelijk meer zullen opleveren. Denk daarbij aan de Europese voetbalcompetities, de NBA en American Football. 

Het volgende voorbeeld laat zien dat inzetten op tennis heel lucratief kan zijn. Gedurende het jaar worden overal ter wereld ATP en WTA-toernooien gespeeld. Deze gokker specialiseerde zich in de wat mindere bekende vrouwentoernooien van de ITF, de Internationale Tennis Federatie. 

De bookmaker had al snel in de gaten dat deze gokker een gat in de markt had gevonden en binnen drie maanden werd de inzetlimiet verlaagd naar één euro. Bij de volgende bookmaker waren er negen weddenschappen voor nodig, voordat deze gokker restricities kreeg opgelegd. De gokker bleef het proberen bij andere bookmakers, die daarop besloten alle opties voor het inzetten op de ITF-wedstrijden te blokkeren. 

minimaliseer-je-verlies-voorkom-veelgemaakte-fouten-bij-het-inzetten
wedden-voor-beginners

Minimaliseer je verlies: voorkom veelgemaakte fouten bij het inzetten

Opgekropte frustraties bij het plaatsen van een weddenschap, vertrouwen op je onderbuikgevoel, veel...

Lees meer