Logo
betting-nieuws

Drie memorabele Klassieker-momenten in De Kuip


We hadden op deze plek graag een uitgebreide voorbeschouwing geschreven over de Klassieker Feyenoord - Ajax, die vanmiddag had moeten plaatsvinden. Wat zijn de expected goals van Feyenoord? Hoe vaak scoort Ajax in uitwedstrijden? Niets van dat alles ga je teruglezen in dit artikel. Om het toch niet helemaal een Klassiekerloze zondag te laten worden, hebben we vijf memorabele momenten uit eerdere edities in willekeurige volgorde voor je op een rij gezet. 

Ajax snoept punt weg door 'ongeldige' goal

De VAR wordt in de Eredivisie met enige regelmaat zwaar onder vuur genomen door supporters, trainers, spelers en analytici, maar onderstaand voorbeeld laat zien dat het degelijk van toegevoegde waarde kan zijn. Tijdens de editie van Feyenoord - Ajax in 2015 zette Davy Klaassen de Amsterdammers weer naast Feyenoord uit een aanval die eigenlijk niet had mogen plaatsvinden. Amin Younes dribbelde namelijk de bal over de zijlijn, maar dat werd niet geconstateerd door de arbitrage. Vlak daarna maakte Klaassen 1-1.

Van Persie eist hoofdrol op 

Deze Klassieker werd de Klassieker van verloren zoon Robin van Persie. Hij liet in zijn laatste Feyenoord - Ajax zien waarom hij terugkeerde naar Rotterdam-Zuid. Met twee doelpunten had hij een groot aandeel in de 6-2 zege op de Amsterdammers. 

Van Persie toonde nog eenmaal zijn klasse tegen de aartsrivaal. Het werd een wedstrijd die niet snel uit het geheugen van de Rotterdammers zal verdwijnen. De grote rivaal met zulke cijfers verslaan, dat komt niet vaak voor. Het zal Van Persie veel goed doen, dat hij in zijn afscheidsjaar het trouwe publiek kon trakteren op zo'n klinkende zege. 

.

Ajax neemt revanche voor oorwassing 

De kans was groot dat er ook dit seizoen twee edities van Feyenoord - Ajax in De Kuip zouden plaatsvinden. Echter werd Ajax uitgeschakeld in de halve finale van de KNVB Beker door FC Utrecht eerder deze maand. Vorig seizoen kreeg de ploeg van Erik ten Hag de kans zich te revancheren voor de oorwassing in de competitie. Daarin slaagde de kampioen met vlag en wimpel. 

Een beeld van die wedstrijd die bij veel Ajacieden nog op het netvlies staat is het juichen van Donny van de Beek na de 0-3. Van de Beek toonde het Ajax-shirt aan het Feyenoordpubliek. Een vorm van provocatie die op waardering kon rekenen vanuit Amsterdam. Het zijn details die de Klassieker zo intens maken, zonder dat het doorslaat.