Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Op deze twee voetbalwedstrijden kun je vandaag inzetten


Tot ieders verbazing is de Wit-Russische voetbalcompetitie donderdag 'gewoon' van start gegaan. BATE Borisov, de club die we allemaal wel kennen van de Europese competities, ging met 3-1 onderuit op bezoek bij FC Bgu Minsk, waardoor zij nu lijstaanvoerder zijn. Vandaag komen onder andere Dinamo Minsk en Dinamo Brest in actie.

De Turkse voetbalbond ging deze week ook eindelijk overstag. Eerder deze week werd er nog gevoetbald in Turkije tot onvrede van veel spelers. De storm van kritiek die losbarstte zorgde er uiteindelijk voor dat de competitie is stilgelegd, onder meer op aandringen van spelersvakbond FIFPro. 

De vakbond zal ook met argusogen de ontwikkelingen in Wit-Rusland volgen. Het is de enige professionele competitie in Europa waar nog gevoetbald wordt tegen alle adviezen in. 

Voorlopig gaan FC Bgu Minsk en Torpedo Zhodino gezamenlijk aan kop in Wit-Russische competitie. Op basis van een beter doelsaldo staat FC Bgu Minsk op de eerste plek. Vier ploegen komen vandaag in actie, waarvan Dinamo Minsk de meest bekende ploeg is. 

Aan het roer van de club uit Minsk staat Sergey Gurenko. De selectie vertegenwoordigt een waarde van meer dan 6,5 miljoen euro. Een van de spelers die Gurenko als eerste op het opstellingsformulier zet is de Braziliaanse Belg Danilo. De sterspeler van Minsk groeide op in Nederland en is de zoon van oud-Ajacied Wamberto. Danilo doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar kreeg nooit een kans in de hoofdmacht. Hij vertrok in 2010 naar Standard Luik, waar hij evenmin wist door te breken. Daarna volgde een rits aan clubs in Oost-Europa. 

De tegenstander van Minsk heet FC Ruh Brest en zal dit seizoen moeten vechten tegen degradatie. De selectie bestaat uit voornamelijk Wit-Russische spelers en vertegenwoordigt een waarde van iets meer dan twee miljoen euro. Op basis van de kwaliteit en de waarde van de selecties, moet Dinamo Minsk deze wedstrijd kunnen winnen. 

Dinamo Brest is de titelverdediger in Wit-Rusland en bindt vandaag de strijd aan met FK Smolevichi. Dit klusje moet te klaren zijn voor kampioen Brest. Het verschil in waarde van de teams is schrijnend. Alle spelers bij elkaar opgeteld is de selectie van Smolevichi nog geen miljoen euro waard. 

Leuk om te weten is dat de Argentijnse voetballegende Diego Armando Maradona in 2018 de scepter zwaaide bij deze club. Zoals wel vaker in zijn carrière zwichtte hij voor een enorme smak geld om erevoorzitter te worden van Dinamo Brest. Of hij sinds die aanstelling nog een wedstrijd van het team heeft bezocht is niet bekend. Maradona is momenteel trainer van het Argentijnse Gimnasia.  

Overal waar Maradona komt krijgt hij een heldenonthaal en dat was destijds in de Wit-Russische hoofdstad niet anders. Hij werd in een legervoertuig het stadion binnengereden en werd met open armen ontvangen door de fans van Dinamo Brest. 

De thuisploegen die vanavond in actie komen, Dinamo Minsk en Dinamo Brest, zijn bij de bookmakers de grote favoriet om hun eerste competitieduel van het nieuwe seizoen winnend af te sluiten. Een stunt van Smolevichi op bezoek bij Dinamo Brest levert zo'n 11 keer je inzet op. Wint FC Ruh Brest in Minsk dan ontvang je ongeveer 10 keer je inzet terug. 

met-deze-vijf-netflix-series-overleef-jij-het-voetballoze-weekend
betting-nieuws

Met deze vijf Netflix-series overleef jij het voetballoze weekend

Door het coronavirus zullen we deze maand even op een houtje moeten bijten als het gaat om inzetten...

Lees meer