Logo
betting-nieuws

Geen voetbal? Dan kun je altijd nog op het weer inzetten


Het is een fenomeen dat we in Nederland niet kennen, maar in Engeland is het razend populair: inzetten op het weer. Het biedt in deze coronacrisis een goed alternatief voor alle sportwedstrijden die zijn afgelast. Daarom leggen we je uit hoe je moet inzetten op het weer. 

Niet iedere bookmaker biedt deze speciale weddenschap aan. Je moet dus even goed zoeken bij welke bookmakers je kunt inzetten op het weer. Een van de bekendste gokkantoren die deze weddenschap aanbiedt is bookmaker bet365. 

Hoe werkt het inzetten op de weersvoorspellingen?  

De sites die weer-weddenschappen aanbieden geven je de mogelijkheid om in te zetten of er bijvoorbeeld regen of sneeuw gaat vallen. Daarnaast is het ook mogelijk om te wedden op de kans op storm en natuurlijk de temperatuur. De meeste gokkers kiezen ervoor om in te zetten op de verwachte temperatuur. Zeker in een periode van extreme temperaturen, is dit een populaire weddenschap. 

Het doel is om de hoogst gemeten temperatuur, in de zomer, zo nauwkeurig mogelijk te voorspellen. Het spreekt voor zich dat men in de winter de laagst gemeten temperatuur voorspelt. Ons land kent zwarme storm in de herfst en winter. Orkanen komen hier niet voor. In gebieden waar deze wel ontstaan is het ook mogelijk om in te zetten op het aantal orkanen in een bepaalde periode. 

Het basisidee van alle weddenschappen in relatie tot het weer is het voorspellen van wat komen gaat, dat kan dus neerslag of temperatuur zijn. 

Waarom inzetten op weersvoorspellingen?  

Hier begint het interessant te worden. Sommigen zetten in op het weer omdat ze het leiuk vinden. In het geval je van jezelf weet dat je een redelijke intuïtie hebt aangaande het voorspellen van het weer, kun je er wat aan verdienen. Je kunt het voor de lol doen, maar er ook een serieuzere zaak van maken zoals men in Cambodja doet. 

Anderen zetten vanwege compleet andere redenen in op het weer. Stel je voor je bent boer en hebt een redelijk koele zomer nodig om je gewassen tot bloei te laten komen. Het is logisch dat je dan lichtelijk bezorgd bent over de hoge temperaturen in de zomer. In dat geval zou je kunnen overwegen om fors in te zetten op extremere temperaturen. 

Daarmee bescherm je jezelf eigenlijk tegen een slechte oogst. Blijft het weer koel en stabiel, dan ben je blij omdat je gewassen het goed doen en je verzekert bent van inkomen. Valt het weer tegen, dan baal je natuurlijk van je mislukte oogst, maar je hebt nog wat inkomen door de weddenschappen die je geplaatst bij de bookmaker, door de extreem hoge temperaturen. 

Het is slechts een voorbeeld van hoe inzetten op het weer gebruikt kan worden in de echte wereld. Mocht je actief zijn in een bussiness die afhankelijk is van het weer, dan is er dus een mogelijkheid om je te beschermen tegen verliezen. Het kost natuurlijk in eerste instantie wat om in te zetten. Het doel van de weddenschap is niet om rijk te worden, maar om financiële schade te voorkomen. 

wat-doen-voetballers-die-in-quarantaine-zitten
betting-nieuws

Wat doen voetballers die in quarantaine zitten?

Het coronavirus houdt de voetbalwereld in een ijzeren greep. Alle Europese competities zijn...

Lees meer