Logo
betting-nieuws

Met deze vijf Netflix-series overleef jij het voetballoze weekend


Door het coronavirus zullen we deze maand even op een houtje moeten bijten als het gaat om inzetten op voetbalwedstrijden. Alle Europese competities die er toedoen zijn minimaal twee weken uitgesteld. Hoe kom je deze voetballoze periode door? Dan denk je al snel aan Netflix. Daarom hebben wij vijf voetbalseries/docu's voor je op een rij gezet. 

Sunderland 'Til I Die

Deze serie staat al een tijdje op Netflix en wordt aangeprezen door iedere voetbalfan die van tragiek houdt. In deze serie krijgen we een kijkje achter de schermen bij Sunderland, dat na tien seizoen op het hoogste niveau weer is gedegradeerd naar de Championship. De club maakt vervolgens een vrije val door wanbeleid. Kwaliteitsarme spelers worden aangetrokken en trainers komen en gaan. Ondanks de enorme bende, blijven de supporters hun club trouw. Sunderland 'Til I Die brengt de Engelse voetbalcultuur de huiskamers in.

Antoine Griezmann: Champion Du Monde

Antoine Griezmann maakte vorige zomer een klapper van een transfer naar Barcelona. Een beloning voor al het harde werken. Op jonge leeftijd moest Griezmann al een groot offer brengen. Hij vertrok als tiener naar Spanje, naar Baskenland om precies te zijn. Daar werd hij opgenomen in de jeugd opleiding van Real Sociedad. Griezmann ging daar heen met idee om ooit in het eerste te komen.

Op 18-jarige leeftijd debuteert de Franse aanvaller al in de hoofdmacht van de Baskische ploeg om vervolgens vijf jaar later naar de Spaanse grootmacht Atlético Madrid te verkassen. Antoine Griezmann: Champions Du Mondevertelt het verhaal van een Franse voetballer die zijn droom najaagt en uiteindelijk wereldkampioen wordt met zijn land: het hoogst haalbare voor iedere voetballer. 

Maradona en Sinaloa 

Diego Armando Maradona, door velen gezien als de beste voetballer die ooit is voortgebracht, leidt na z'n glansrijke carrière een turbulent bestaan. De Argentijn gaat het trainersvak in, maar blijkt daar weinig aanleg voor te hebben. Overal waar hij trainer voeren de randzaken de boventoon. Maradona haalt vaak de voorpagina's met zijn drugsgebruik in plaats van goede resultaten van de teams waar hij eindverantwoordelijke is. 

Dat Maradona in Argentinië en in Napels, waar hij speelde voor Napoli, een godenstatus heeft verworven is algemeen bekend. In Mexico blijkt het hij onverminderd populair, zo is te zien in Maradona en Sinaloa. Hij wordt in de Mexicaanse stad aangesteld als trainer van de club die onderaan bungelt in de eerste divisie. De komst van Maradona zorgt voor het gewenste shock effect. Toch laat de serie ook de rauwe kantjes van de gevallen voetbalster zien, waardoor je haast medelijden krijgt.

Barça Dreams

Een serie voor wie meer dan geïnteresseerd is in de club Barcelona. Veel Nederlandse voetballers droegen het magische shirt van de Catalanen, waarvan Johan Cruijff natuurlijk de meest invloedrijkste was. De invloed van Cruijff is overal zichtbaar, tot op de dag vandaag. Hoe belangrijk Neerlands grootste voetballer ooit was voor Barcelona zie je in Barca Dreams.  

De opkomst van FC Barcelona, dat een lange weg moest gaan van een ambitieuze en trotse Catalaanse sportclub tot wat het nu is; een van de meest bewonderde, succesvolle en gerespecteerde voetbalclubs in de wereld. Een reis naar het hart en de ziel van de club, langs onder andere de strijd in het Spanje onder dictator Franco, de oorsprong van El Clásico, de vurige rivaliteit met Real Madrid, en het grote overwicht van de club in het Europese voetbal in de jaren 70, 80 en 90.

Verder worden de visionaire innovaties onder speler en later trainer Johan Cruijff, de heerschappij in het tijdperk onder Pep Guardiola en de opkomst van supersterren van eigen bodem zoals Xavi, Andrés Iniesta, Gerard Pique en Lionel Messi belicht.

Le K Benzema

Karim Benzema geldt al jaren als één van de beste spitsen ter wereld. Een grote smet op zijn carrière is de verbanning uit het Franse team in 2015. De aanvaller van Real Madrid wordt gechanteerd. In deze Netflix-documentaire doet Benzema zijn kant van het verhaal. 

Hij vertelt onder andere over de imagoschade die het schandaal hem heeft toegebracht en over zijn relatie met trainer Zinedine Zidane. Zonder meel in de mond praat Benzema ronduit over de meest roerige jaren van zijn voetballeven. Wat deze Le K Benzema extra interessant maakt is de medewerking van grote namen uit de voetballerij als Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Franck Ribéry, Sergio Ramos, Carlo Ancelotti, Raphaël Varane en Gareth Bale.