Logo
betting-nieuws

Door deze stadia gaat iedere brakke voetballer op de zondagochtend


Het is een strijd die je iedere zaterdag- of zondagochtend voert: het gevecht met die verschrikkelijke katers. Veel tijd om uit te brakken heb je niet, want er staan 14 gasten op je te wachten, waarmee je een balletje gaat trappen. Toch draai je je eigenlijk liever nog een keer om, omdat je zo slecht gaat. 

8.38 uur - de eerste wekker

Aangezien je om 9.00 uur aanwezig moet zijn is dit een prima tijdstip voor je eerste wekker. Het is te hopen dat er in ieder geval één oog open gaat. Een doorgewinterde Kelderklasser weet dat hij meerdere wekkers moet zetten, dus deze kan lekker gesnoozed worden. Met een beetje mazzel krijg je bij de eerste wekker al het besef dat je over een kwartier op de club verwacht wordt. 

8.44 uur - de tweede wekker gaat af 

Nu wordt het penibel. Sta je nu niet op, dan is je hele zondag naar de klote. Wetende dat je je tas nog moet inpakken schiet je het bed uit. In het voorbij gaan naar de wc kijk je in de spiegel om te kijken wat de schade of je bent nog dronken en strompelt de badkamer binnen, zonder enig besef wat je allemaal aan het doen bent. Ontbijten is van latere zorg, je moet voor 9.00 uur binnen de poort zijn. 

8.53 uur - het volgende dilemma dient zich aan

Gaat je met de fiets of met de auto? Gezien de hoeveelheid restalcohol in je bloed zou het niet verstandig zijn de auto te pakken, maar het is natuurlijk wel lekker warm. Dat kleine stukje gaat je toch niet fietsen? Zeker niet wanneer het zo koud is. Het is ook handig om je voetbaltas op de bijrijdersstoel neer te laten ploffen. Kauwend op een krentenbol, met de ramen halfbeslagen, rijd je naar de club toe. 

9.00 uur - de confrontatie met je teamgenoten

De alcoholwalm kun je vanaf de parkeerplaats al ruiken. Met een enorme kegel stap je op je teamgenoten af: "Wat heb jij in godsnaam gedaan gisteren?". Door je brakheid brabbel je iets van dat het alweer uit de hand is gelopen. Met een straf bakkie koffie loop je richting de kleedkamer om je wedstrijdkloffie aan te trekken. 

9.09 uur - het omkleden is altijd een feestje

De opzwedende en Nederlandstalige muziek doet je even terugdenken aan vannacht. Je bent nog in staat in mee te lallen tijdens het omkleden en hebt het geluk dat beide sokken in je tas zitten, zodat je niet weer terug naar huis hoeft. Ondertussen probeert de leider boven het gezang en de keiharde bass z'n opstelling op te lezen. Het is beter voor iedereen dat je op de bank begint. Toch start je als rechtsback vandaag en kun je weer achter een snelle linksbuiten aanhobbelen. Alleen het idee al geeft braakneigingen. 

9.28 uur - de scheids fluit voor het beginsignaal

Na een stevige warming-up -waarin je drie keer heen en weer hebt gerend- is het tijd om te beginnen. Direct na het fluitje denk je al aan de rust. Hoe lang nog vraaag je jezelf af na 10 minuten. Ballen springen van de voet en passes komen niet aan. Je hoopt nu al dat je tijdens de rust wordt gewisseld. 

10.36 uur - de krampaanval  

Het moge een godswonder heten dat je de eerste helft hebt overleefd. Door een gebrek aan fitte wissels zul je ook in de tweede helft aan de bak moeten. Het alcohol trekt langzaam uit je lichaam, maar dan dient er een volgend probleem zich aan. Spanning op de benen. Je weet het: bij de eerstvolgende sprint gaat de kramp erin schieten en ja hoor, daar lig je dan, gillend op het gras. Kramp in beide benen. Eindelijk reden tot wisselen. 

10.39 uur - 'jij kunt wel even vlaggen toch?'  

De kwelling van de zondagochtend is nog niet ten einde door de wissel. Omdat de enige fitte wissel er voor jou is ingekomen, moet het jij het stokje van hem overnemen. Dat betekent dat je de rest van de wedstrijd mag vlaggen. 

De test als grensrechter wordt succesvol doorstaan. Terug in de kleedkamer kijkt het kistje met groene knuppels je verleidelijk aan. Op aandringen van je aanvoerder trek je toch maar weer een biertje open. Bij de eerste slok van het gerstennat voel je: dit wordt weer een mooie zondagmiddag! 

de-vijf-meest-gehoorde-uitspraken-op-de-amateurvelden-hij-niet
betting-nieuws

De vijf meest gehoorde uitspraken op de amateurvelden: "Hij niet!"

De termen die iedere zaterdagmiddag of zondagochtend over de amateurvelden galmen zijn voor iedere...

Lees meer