Logo
betting-nieuws

Dit zijn de beste vijf wedtips voor Ajax - Getafe


Het zicht op de achtste finales van de Europa League is voor Ajax flink vertroebeld na de 2-0 nederlaag vorige week in Madrid tegen Getafe. De Amsterdammers kregen na de Spaanse kater nog een domper te verwerken in Almelo, waar met 1-0 verloren werd van Heracles. Het is duidelijk dat het niet loopt bij de ploeg van Erik ten Hag. 

Op het kunstgras van het Erve Asito bleek maar weer eens hoe afhankelijk Ajax is van de ingevingen van Hakim Ziyech. Het veelvuldige balbezit leverde te weinig kansen op voor de landskampioen, dat aantrad met een voorhoede op leeftijd.

Ryan Babel, deze winter overgekomen van Galatasaray om in de kijker te blijven bij bondscoach Ronald Koeman, stelt vooralsnog ernstig teleur. Een aanval met Babel, de statische Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic vanaf de rechterkant wist de Almelose defensie niet te ontregelen. Het zou daarom raar zijn als Ten Hag tegen Getafe voor dezelfde voorhoede kiest. 

Als de voortekenen niet bedriegen heeft de trainer in de return tegen de Spanjaarden ook meer te kiezen. Quincy Promes behoort weer tot de wedstrijdselectie. Waar menigeen gehoopt had op een terugkeer van Hakim Ziyech, moet de spelmaker het tweede duel met Getafe aan zich voorbij laten gaan. Een groot gemis, want in de afgelopen wedstrijden waren er weinig aanknopingspunten te ontdekken in het spel van Ajax. 

De benarde uitgangspositie om de volgende ronde te kunnen bereiken, biedt ook interessante mogelijkheden om in te zetten. Door de achterstand die Ajax moet goedmaken, verschuift de rol van de underdog automatisch wat meer richting de Amsterdammers. Tel daarbij het thuisvoordeel van Ajax bij op en je hebt een mooi uitgangspunt om in te zetten. 

Het opgedane vertrouwen van Getafe in de wedstrijd tegen Ajax werd deels weggepoetst door een 0-3 thuisnederlaag tegen Sevilla. Geen lekker resultaat voor de Spanjaarden, die eigenlijk aan een doelpunt voldoende hebben om Ajax kopje onder te drukken. Het belooft daarom een zeer interessante wedstrijd te worden. We hebben de beste vijf wedtips voor je op een rij gezet. 

1. Ajax op voorsprong bij rust - 2,40 

Ten Hag zal zijn elftal met één boodschap het veld insturen en dat is een vroege goal maken. Ajax kan er alleen een wedstrijd van maken bij een snel doelpunt. Het geslepen Getafe weet als geen ander de tegenstander te frusteren en uit het spel te halen. Dat zal Ten Hag willen voorkomen en een vroege voorsprong zal daar zeker bij helpen. Staat Ajax voor bij rust, dan ontvang je ongeveer 2,5 keer je inzet terug bij de bookmakers. 

2. Correct score 2-0 - 8,50 

Weet Ajax hetzelfde te flikken als Getafe vorige week na 90 minuten spelen, dan beloont de bookmaker je met een ruime notering. Ajax is bij de bookmakers favoriet om de zege naar zich toe te trekken. Maar een overwinnning ansich is niet voldoende. Er zal met drie doelpunten verschil gewonnen moeten worden, om in de reguliere speeltijd afstand te doen van de nummer vijf van La Liga. 

3. Getafe wint - 4,50 

Deze weddenschap is puur gebasseerd op de recente vorm van Ajax. De Amsterdammers verloren twee van de laatste vijf competitiewedstrijden. Dit seizoen waren Chelsea, Valencia en Willem II te sterk voor Ajax in de Johan Cruijff Arena. Getafe zal zich willen spiegelen aan die ploegen, hoewel een gelijkspel ook een resultaat is waarmee het team tevreden zal zijn. 

4. Ajax gaat door - 5,15 

De achterstand die in Spanje is opgelopen zal Ajax op twee gedachten doen hinken donderdagavond. De ploeg móet scoren om door te gaan in de Europa League. Daarnaast is het zaak geen doelpunt tegen te krijgen. Het zijn twee gedachten die botsen met elkaar, zeker gezien het spel van Ajax de afgelopen maanden.

Het hele seizoen al maken tegenstanders handig gebruik van de ruimte achter de Amsterdamse defensie. Mocht Ajax erin slagen de pot dicht te houden en plaatsing voor de achtste finales, al dan niet na een verlenging, weten te bewerkstelligen ontvang je ruim vijf keer je inzet terug bij de bookmakers. 

5. Ajax wint en beide teams scoren - 3,80 

Een voor de hand liggend scenario. Een Ajax dat aandringt, zoekend naar een doelpunt en zich laat verrassen in de omschakeling. De bookmakers geven Ajax een zeer goede kans op een overwinning in de return, maar een doelpunt van Spaanse makelij is in principe dodelijk voor de kansen op de volgende ronde. Dat meegenomen maakt dit een zeer aantrekkelijke weddenschap. 

hoe-groot-is-de-invloed-van-scheidsrechters-op-voetbalweddenschappen
wedden-voor-beginners

Hoe groot is de invloed van scheidsrechters op voetbalweddenschappen?

Bij een voetbalwedstrijd is er één persoon die invloed op de uitslag kan uitoefenen, zonder de bal...

Lees meer