Logo
wedden-voor-beginners

Deze drie beroepen hebben overeenkomsten met een carrière van een succesvolle gokker


Er bestaan een drietal beroepen die veel kenmerken hebben die je nodig hebt om een succesvolle carrière als gokker op te bouwen. Mocht je een van deze beroepen je huidige baan zijn, dan heb je mogelijk een voorsprong ten opzichte van andere gokkers. In dit artikel leggen we uit welke drie professies raakvlakken hebben met de kunst van het gokken.

Actuaris - een vermomde bookmaker

Wanneer je een actuaris vraagt wat hij doet zul je niet een eenduidig antwoord krijgen. Er zijn maar weinig mensen die weten wat een actuaris doet. Het is de taak van een actuaris om zoveel mogelijk te weten over jou. 

Van het voorspellen van je levensverwachting tot het meten van hoe goed iemand kan rijden; een actuaris verzamelt en analyseert deze om een risicoberekening te maken. Een actuaris rekent uit welke premies er betaald moeten worden om een verzekeringsbedrijf winstgevend te laten zijn. Het komt een beetje overeen met iemand die de noteringen berekent voor een bookmaker, maar dan in een andere context. 

Bookmakers verzamelen en analyseren statistieken voor sportevenementen. Ze berekenen het onderliggende risico of de waarschijnlijkheid van een uitkomst en hangen daar vervolgens een marge aan vast om winst te maken.  

Een andere gelijkenis van deze verschillende werelden is de manier waarop klanten de waarde van hun product vergelijken; de verschillen in noteringen versus de premie van verschilllende verzekeraars. 

In beide industrieën wordt het succes bepaald door de nauwkeurigheid van de risicobeoordeling. Het beroep van actuaris kan zeker helpen bij het inzetten op sportweddenschappen. 

Financieel handelaar

Het beroep van handelaar is zo oud als de handel zelf. Het kan worden toegepast op iedereen die voor winst dingen koopt en verkoopt. De traditionele markthandel in fysieke producten is uitgestorven, maar er bestaat nog wel een markthandel in financiële producten. 

Financiële handelen handelen in aandelen, valuta's, grondstoffen en bijvoorbeeld obligaties. Ze doen dat met hetzelfde doel als een gokker: winst maken. De wiskundigen die noteringen voor de boomakers berekenen zien zichzelf ook als handelaren. 

De 'handel' is wordt ook steeds populairder onder een groep gokkers dat constant aan het werk is voor de bookmaker. Deze groep kenmerkt zich door de verfijning van het vinden van een voorsprong. Het is hetzelfde wat financiële handelaren proberen te doen in het speelveld. 

Professioneel gamer 

De eerder genoemde beroepen zijn voornamelijk bezig met het analyseren en beheren van risico's. In de volgende professie is het belangrijk dat je rationele beslissingen kan maken in onzekere omstandigheden. We hebben het over de professionele gamers. 

Aan de hand van een game leggen we uit hoe dit spel raakvlakken heeft met het inzetten op sportwedstrijden. Magic the Gathering, is een populair kaartspel waarin je de elementen verzamelen en ruilen moet combineren met de strategie en de speltheorie. 

Met ongeveer 20 miljoen actieve spelers online is het enorm populair. Het spel heeft de kenmerken van het traditioneel handel drijven. De prijzenpotten voor de professionele toernooien bedraagt prijzen met zes nullen. 

Spelers die Magic the Gathering spelen zijn vaak ook liefhebbers van kaartspellen als bridge en poker. De expertise die nodig is voor deze kaartspellen impliceert een denkwijze die overeenkomt met gokken. 

Handelaren die MTG spelen breiden hun activiteiten ook uit naar eSports in games als DOTA of League of Legends. In deze games is een fijne motoriek belangrijk en moet je onder druk de juiste strategische keuze maken. Die laatste twee eigenschappen zijn ook gewenst voor een carrière als professioneel gokker. 

duitse-bookmaker-weigert-winst-van-11-000-euro-uit-te-keren
betting-nieuws

'Duitse bookmaker weigert winst van 11.000 euro uit te keren'

De Duitse bookmaker Sunmaker heeft zich de woede op de hals gehaald van een 31-jarige klant. De man...

Lees meer