Logo
betting-nieuws

De vijf meest gehoorde uitspraken op de amateurvelden: "Hij niet!"


De termen die iedere zaterdagmiddag of zondagochtend over de amateurvelden galmen zijn voor iedere Kelderklasser makkelijk op te dreunen. Er wordt wat gevloekt en getierd tijdens een potje in de zesde klasse. We hebben de meest gehoorde uitspraken in willekeurige voor je op een rij gezet.

"Hij niet!" 

Iedere week is er weer een wisselspeler de pineut. Hij krijgt de ondankbare taak om langs de zijlijn op en neer te draven met een fel groen oranje geblokte vlag. Het enige wat diegene moet doen is de vlag in de lucht steken, wanneer het gevaarlijk dreigt te worden. Daar kun je als doorgewinterde vlaggenist wel een beetje mee spelen. De kunst is vooral om niet om de haverklap met die vlag te zwaaien als een volleerd vendelier, want dan je krijg de tegenstander op je dak. Wordt er in hun ogen weer onterecht gevlagt, dan roepen ze in koor: "Hij niet!". 

"Nu wij weer!" 

Verdomme, ligt 'ie al weer in het mandje, maar wel aan de verkeerde kant. Was dit nou de 3-0 of 4-0. Je weet dat je nog 30 minuten moet spelen en dat is heel lang op ons niveau. Om je heen zie je her en der dat er wat koppies gaan hangen. Het moet wel leuk blijven, dus besluit je de boel nog maar een keer op te peppen. Wanneer de bal weer op de stip ligt om af te trappen galmt het "nu wij weer!" over de velen. 

"Hij is niet het waard" 

Een typisch Kelderklasse-duel waar de bal er tussen valt en de één er net eerder bij is dan de ander. Een zaag volgt en het hele team komt in opstand. Er zit altijd een teamgenoot tussen die net even wat agressiever reageert bij zo'n opstootje. Deze speler moet door anderen weer tot rust worden gemaand. De meest verstandige uit het team probeert hem te kalmeren met de woorden "hij is niet waard!". 

"Scheids, hoe lang nog?" 

Je hebt weer tot het holst van de nacht in de lampen gehangen. Het wekkertje ging om 9.00 uur en de kans dat je nog halfdronken op het veld staat is groter dan je nuchter bent. De eerste helft heb je met horten en stoten weten te overleven. Omdat er te weinig spelers zijn word je in de rust verteld dat je de hele wedstrijd moet spelen. Met een mond zo droog als de gemiddelde steppe rond de evenaar vraag je rond de 60e minuut aan de scheids: "hoe lang nog?". 

"Hij weet het niet meer!"  

De taferelen in De Kelderklasse zijn voer voor amateurpsychologen. Op allerlei manier proberen volwassen mannen elkaar uit hun spel te halen. Dat kan door middel van een fysiek contact, maar het gebeurt ook vaak met woorden. De tegenstander wordt in het nauw gedreven en heeft weinig tot geen afspeelmogelijkheden. Om hem nog even op het hart te drukken dat hij bezig is aan een kansloos avontuur roept de verdediger: "hij weet het niet meer!". 

Ook interessant

dit-zeggen-je-voetbalschoenen-over-het-type-speler-dat-je-bent
fotoreeks

Dit zeggen je voetbalschoenen over het type speler dat je bent

Voetbalschoenen, als echte liefhebber kun je er eigenlijk niet genoeg hebben. De één speelt op...

Lees meer