Logo
betting-nieuws

Deze vier documentaires zijn een must see voor de beginnende gokker


Voor de beginnende gokker die meer over de achtergronden van sportweddenschappen wil weten, hebben wij vier documentaires geselecteerd die het kijken meer dan waard zijn. Deze docu's geven je een inzicht in de evolutie van sportweddenschappen door de jaren heen. 

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

De docu's zijn allemaal gratis te bekijken op YouTube. 

The Truth Is: A documentary of sports betting in Las Vegas 

Deze documentaire vertelt het verhaal over de sportweddenschappen in Las Vegas, het waalhalla van de gokwereld. In Las Vegas heeft een professionele gokker de keuze: gebruikt hij zijn expertise voor eigen gewin of verkoopt hij zijn kennis aan iemand anders. Het is een lucratieve bussiness.

Deze experts verkopen hun vaardigheden en staan iedere ochtend op met het doel om de toekomst te voorspellen. De professionele gokker ziet het als een aandelenmarkt. Ze weten exact wanneer ze hun stake moeten verhogen en wanneer ze eieren voor hun geld moeten kiezen. Dit gaat niet om geluk. Het is een fulltime baan. 

Gamblers Like Me: The Dark Side of Sports Betting 

Deze documentaire gaat over de toennemende populariteit van in het inzetten op sportweddenschappen in Afrika. Het laat zien waarom het gokken zo populair is geworden en welke gevolgen dat heeft voor de maatschappij.  

In Oeganda begint men al op zeer jonge leeftijd met gokken. De minimumleeftijd is in 2016 verhoogd naar 25 jaar. Toch begint de jeugd in Oeganda op 15-jarige leeftijd met het inzetten op sportweddenschappen. Dat is nog steeds mogelijk, omdat de regels niet gehandhaafd worden door de Oegandese overheid. 

De reden waarom jongeren massaal gaan gokken in Oeganda is het gebrek aan toekomstperspectief. Afgestudeerden komen moeilijk aan een baan en zien in het gokken een mogelijkheid om snel geld te verdienen, met alle gevolgen van dien. Bookmakers springen hier graag op in met marketingcampagnes en promoties die erop gericht zijn jonge mannen aan het gokken te krijgen. 

The Fantasy Sports Gamble: FRONTLINE 

Een nog relatief onbekende markt is het wedden op fantasiesporten. Het wordt niet gezien als daadwerkelijk gokken. Een fantasieteam wordt samengesteld door een gebruiker met spelers van bestaande teams. Wanneer die spelers het goed doen in de 'echte wereld', krijgt het fantasieteam punten. In die zin lijkt het een beetje op de Scorito-teams die je met je vrienden maakt. 

Echter is de markt van de fantasieteams in de Verenigde Staten ontploft. Het gokken op die fantasieteams neemt steeds grotere vormen aan en de angst dat het uit de hand gaat lopen wordt steeds groter.

De New York Times deed onderzoek naar deze wereld. Het is vooral populair bij een jonger publiek, zo toont de documentaire aan. Eén van de grootste gevaren van het wedden op fantasieteams is de kans op matchfixing. 

High Rollers: A History of Gambling 

In deze documentaire wordt de ontstaansgeschiedenis van het gokken belicht. Hierin zie je hoe de gokwereld zich ontwikkelde van kaartspellen in de saloons tot de online sportweddenschappen bij de bookmakers.