Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Bookmakers maken duidelijk wie favoriet is in topper Ajax - PSV


Van een titanenstrijd tussen Ajax en PSV zondag in de Johan Cruijff Arena kun je dit keer niet echt spreken. PSV is in een diepe crisis beland en Ajax verloor drie van de laatste vijf competitiewedstrijden. Daarnaast zijn beide teams ook niet op volle oorlogssterkte. Wat kunnen we verwachten van deze kraker? Dit zeggen de bookmakers. 

PSV deed deze week een flink jasje uit. Het verval van de ploeg kan niet los worden gezien van de afwezigheid van Donyell Malen, maar de Eindhovenaren moeten het de tweede seizoenshelft ook doen zonder Steven Bergwijn. De aanvaller verkaste naar Tottenham Hotspur deze week. Ook Gaston Pereiro, verantwoordelijk voor een aantal fraaie doelpunten tegen Ajax de afgelopen seizoenen, zei Eindhoven vaarwel en vertrok naar Gagliari. 

Voor interim-trainer Ernest Faber blijven daardoor minder opties over. Ajax-trainer Erik ten Hag heeft wat meer te kiezen. Toch hoeft dat niet positief uit te pakken, zo zagen we vorige week in Groningen. Talent Ryan Gravenberch viel door de mand, waardoor Ten Hag in de tweede helft reparatiewerkzaamheden moest uitvoeren met het inbrengen van Carel Eiting. Ook winteraankoop Ryan Babel kon nog niet imponeren in zijn eerste officiële wedstrijd sinds zijn terugkeer. 

De invulling op het Amsterdamse middenveld wordt de grootste puzzel voor Ten Hag. Hij heeft meerdere opties voor de controlerende posities. Ten Hag gaf openlijk toe dat het spel tegen Groningen beter werd toen Eiting erin kwam. Dit kan een voorbode zijn voor een basisplaats van het jeugdproduct. 

Een blik op de ranglijst leert dat PSV zondag de underdog is. De Eindhovenaren reizen als nummer vijf af naar Amsterdam. Een plek waar de topclub niet thuishoort. De verwachting is dat PSV zich ook zal opstellen als een underdog in de topper van zondag. Vanuit een hechte defensie zal er worden geloerd op een omschakelmoment. Daarvoor heeft PSV met Cody Gakpo en Bruma ook nog steeds de wapens in huis. Beiden zijn erg snel, maar missen op cruciale momenten nog wel het vernuft om de kansen af te maken. 

Dat Ajax moeite heeft met een defensieve speelstijl van de tegenstander bleek vorige week eens te meer. FC Groningen hield de ruimtes zeer klein en speelde op het randje. De duelkracht van de Noordelingen leidden tot ergenis bij de Ajacieden. Wellicht dat PSV hier zondag zijn voordeel mee kan doen. Faber gaf op de persconferentie aan dat zijn team hunkert naar een overwinning en zijn jongens zich moeilijk kunnen afschermen van de chaos in het Eindhovense. Daarmee manouvreert de trainer zijn ploeg automatisch wat meer in de underdog. 

de-vijf-beste-wedtips-voor-ajax-psv
Voetbal voorbeschouwingen

De vijf beste wedtips voor Ajax - PSV

De Johan Cruijff Arena is zondag het strijdtoneel van de eerste na de winterstop. Het geplaagde PSV...

Lees meer

Uit de noteringen van de bookmakers kunnen we concluderen dat de wedstrijd raar moet lopen, wil Ajax niet winnen. We mogen het met recht een stunt noemen als PSV wint in de Johan Cruijff Arena, zeker gezien de notering voor de Eindhovenaren. Een overwinning van PSV levert ongeveer 7 keer je inzet op. Een overwinning van Ajax levert gemiddeld slechts 1,4 keer je inzet op. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Martínez, Tagliafico; Van de Beek, Eiting, Promes; Babel, Traoré, Tadic. 

Vermoedelijke opstelling PSV: Unnterstall; Dumfries, Schwaab, Hendrikx, Viergever; Rosario, Thomas, Ihattaren; Gakpo, Lammers, Bruma. 

Wat vind jij?

Wie wint de topper Ajax - PSV?