Logo
betting-nieuws

Waarom jij dit weekend aan de buis gekluisterd zit


Van menig sportliefhebber gaat het hart sneller koppen bij het kijken naar het programma van de Europese voetbalcompetities voor komend weekend. Als toetje staat ook nog de finale van het American Football-seizoen, de Super Bowl, op het programma. Daarom ben jij dit weekend niet weg te slaan voor de beeldbuis. 

Keuken Kampioen Divisie

Zet de topwedstrijden van de populaire competities onder elkaar en je hebt een programma om van te likkebaarden. Fijnproevers van het Nederlandse voetbal weten waar abraham de mosterd haalt en daarom laten we de Keuken Kampioen Divisie niet links liggen. 

In de top van het tweede niveau van Nederland is de spanning om te snijden. N.E.C., door velen beschouwd als een club die thuishoort in de Eredivisie, krijgt voor de tweede week op rij bezoek van een top drie-ploeg. De Nijmegenaren wisten op indrukwekkende wijze terug te komen van een 3-1 achterstand tegen Ajax afgelopen weekend. Komende vrijdag krijgt N.E.C. opnieuw bezoek van de koploper. Dit keer komt SC Cambuur naar de Goffert. Bijt de equipe van Henk de Jong zich ook stuk op de Nijmegen Eendracht Combinatie?  

N.E.C. - SC Cambuur begint vrijdag om 20.00 uur. 

Eredivisie 

Alle ogen in de Eredivisie zijn natuurlijk gericht op de topper van zondag Ajax - PSV. Het duel is extra beladen geworden door het verlies van de koploper in Groningen en de alsmaar groter wordende crisis in Eindhoven. PSV reist zondag zonder Steven Bergwijn en Gaston Pereiro af naar Amsterdam. Beide spelers werden deze week verkocht.

Aan PSV zondag de schone taak om de spanning echt te doen terugkeren in de Eredivisie. Ajax zag afgelopen weekend de voorsprong op AZ al slinken tot drie punten. Of de Eindhovenaren in staat zijn om de ploeg van Erik ten Hag het vuur aan de schenen te leggen is zeer de vraag. Het vertrouwen van het elftal is zeer broos en dat was goed terug te zien in de wedstrijden tegen eerstedivisionist NAC en later tegen laagvlieger FC Twente. 

De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint zondag om 16.45 uur. 

Premier League

De meest in het oog springende wedstrijd in de Premier League dit weekend is de ontmoeting tussen Tottenham Hotspur en Manchester City. Door het vertrek van Christian Eriksen naar Inter moest Spurs snel schakelen. Bergwijn werd gehaald als vervanger van de middenvelder, maar is een totaal ander type dan de Deen. 

Bergwijn, die met het nodige tumult vertrok uit Eindhoven, kan zich haast geen mooier debuut wensen dan tegen regerend kampioen Manchester City. De strijd om de titel is in de Premier League al gestreden, maar er staat nog veel prestige op het spel, komende zondag in Londen. Spurs tegen Manchester City is namelijk ook het duel tussen José Mourinho en Pep Guardiola. Een botsing van twee speelstijlen. Spektakel op én naast het veld gegarandeerd. 

Er wordt om 17.30 uur afgetrapt in het stadion van Tottenham Hotspur. 

Super Bowl

De 54e editie van de Super Bowl gaat tussen de Kansas City Chiefs en de San Francisco 49ers. De finale van het American Football-seizoen vormt het toetje van een heerlijke sportzondag. Het wordt voor de echte liefhebber wel een nachtje doorhalen, aangezien de Super Bowl pas om 00.30 uur Nederlandse tijd begint. 

Eén van de grootste sportevenementen van de Verenigde Staten krijgt een speciaal tintje wegens het overlijden van basketbalfenomeen Kobe Bryant. De verongelukte ster van de NBA was een inspiratiebron voor velen. De dood van hem is sport overstijgend. Hij zal worden herdacht rondom de finale. 

De Super Bowl vindt dit jaar plaats in het stadion van de Miami Dolphins. Het Hard Rock Stadium heeft een capaciteit van 65.000 toeschouwers. In de halftime show vinden optredens plaats van de Colombiaanse Shakira en popster Jennifer Lopez. Demi Lovato zal het Amerikaanse volkslied ten gehore brengen. 

zo-mis-je-niets-van-de-nfl-super-bowl-2020
nieuws

Zo mis je niets van de NFL Super Bowl 2020

De ontknoping van het NFL-seizoen staat weer voor de deur. Maandagnacht 2 februari staat de American...

Lees meer