Logo
betting-nieuws

Solskjaer op de wip bij United, bookmakers voorspellen snel ontslag


De dagen van Ole Gunnar Solskjaer bij Manchester United lijken geteld. De Noorse clublegende nam halverwege vorig seizoen het stokje over van José Mourinho en kende een goede start. Er is nu weinig meer over van dat optimisme. Hij verloor ondertussen meer dan duels dan dat hij er won met United. 

Er ging een zucht van verlichting door Old Trafford toen Mourinho de deur achter zich dichttrok. De fans van United verlangden naar een frisse wind. Ze wilden weer herkenbaar voetbal zien in het Theatre of Dreams. Daarin slaagde Solskjaer in eerste instantie ook. Hij werd aangesteld als interim-coach, maar door de goede resultaten werd dit omgezet in een vast dienstverband. 

In de competitie bleef United na de aanstelling van Solskjaer maar liefst 12 wedstrijden op een rij ongeslagen. Echter kwam aan het einde van het seizoen 2018/'19 de klad er al in. United trok de portemonnee afgelopen zomer voor Harry Maguire. De Engels international kwam voor maar liefst 87 miljoen euro van Leicester City om de verdediging te versterken. 

Voor rechtsback Aaron Wan-Bissaka werd meer dan 50 miljoen euro neergelegd. Defensief werd United er misschien beter op, maar op het middenveld en in de voorste linie veranderde er niets. Als gevolg daarvan verbeterde het spel van de recordkampioen ook niet. Zodoende ging United weer een seizoen tegemoet zoals die van voorgaande jaren kennen in Manchester: saai en voorspelbaar voetbal zonder resultaat.

Het chagrijn onder de fans bereikte zijn kookpunt na het verlies in eigen huis tegen Burnley: 0-2. De nederlaag betekende de twaalfde nederlaag onder het bewind van de Noorse coach tegenover elf overwinningen. Een schrijnende statistiek. 

Solskjaer weet zich nog gesteund door door voorzitter Ed Woodward, maar de bookmakers weten wel beter. Na het verlies tegen Burnley kelderde de notering voor Solskjaer als eerstvolgende manager die wordt ontslag naar beneden.

Van de trainers die onder druk staan is hij bij de bookmakers favoriet om als eerste de laan te worden uitgestuurd. De noteringen voor een ontslag van de voormalig topspits schommelen rond de 1,80.

Wat vind jij?

Ole Gunnar Solskjaer wordt de eerstvolgende Premier League-manager die ontslagen wordt