Logo
betting-nieuws

'Geheime e-mails onthullen kwalijke uitbuiting van probleemgokkers door Maltese bookmaker'


Een grote bookmaker gevestigd op Malta is in Engeland onder vuur komen te liggen door de schandelijke werkwijze van het bedrijf. Geheime e-mails onthullen dat bookmaker Betway zich schuldig maakt aan uitbuiting van Britse probleemgokkers, zo meldt The Daily Mail 

De werkwijze van Betway richt zich op spelers die verslaafd zijn aan het gokken en al tienduizenden euro's hebben vergokt bij de bookmaker. Ze worden door het gokkantoor compleet in de watten gelegd. Deze tactiek leidt ertoe dat de probleemgevallen nóg meer geld inzetten bij de bookmaker. De problemen die daardoor ontstaan zijn haast niet te bevatten. 

The Daily Mail weet dat de gokkers met een grote inzet-geschiedenis worden bestookt met verleidelijke e-mails van de bookmaker. Ze krijgen zelfs een speciale VIP-manager toegewezen. Probleemgokkers krijg een soort van speciale status toegewezen. Met andere woorden buit het gokkantoor de zwakke positie van de speler compleet uit. 

De VIP-managers stortten bonussen op speciale dagen, zoals verjaardagen, op de accounts van de gokkers. Belangrijk om te weten is dat deze zogeheten 'managers' op de hoogte zijn van de probleemgevallen. 

Het ging zelfs zo ver dat Betway, onder andere shirtsponsor van Premier League-club West Ham United, compleet verzorgde reizen aanbod naar Champions League-wedstrijden, FA Cup-wedstrijden en paardenraces. 

Wat vind jij?

Heb jij wel eens gespeeld via deze bookmaker?


In het stuk van The Daily Mail wordt een schrijnend slachtoffer van de Betway-praktijken opgevoerd. Ben Jones, verslaafd gokker, werd gevangengezet nadat hij maar liefst 370.000 pond van zijn werkgever had gestolen om zijn verslaving te onderhouden. Betway erkende schuld door, nadat Jones in de cel belandde, een schadevergoeding uit te keren aan de man. 

De 30-jarige Jones gebruikte 30.000 gejatte ponden om te spelen via Betway. Daarnaast kreeg hij in twee jaar tijd ook nog eens 39.000 pond aan bonussen uitgekeerd van de bookmaker om te kunnen blijven gokken.  

bookmakers-wat-zijn-het-en-hoe-gaan-ze-te-werk
wedden-voor-beginners

Bookmakers: wat zijn het en hoe gaan ze te werk?

Mocht je nieuw zijn in het wereldje van wedden en gokken, dan zeggen alle vaktermen je...

Lees meer