Logo
Strategieën

Wedden op de lange termijn: wat is een outright weddenschap?


Stel voor je wil inzetten op de kampioen van de Eredivisie. Hoe eerder je dit doet, hoe hoger de noteringen. Dit is een weddenschap voor de lange termijn, aangezien je pas aan het eind van het seizoen weet of je wel of niet gewonnen hebt. Weddenschappen voor de lange termijn vallen bij de bookmakers onder de noemer 'outright betting'.  

Wat is een outright weddenschap?  

Met een outright weddenschap zet je in op de uitkomst van een hele competitie: wie wordt er kampioen van de Eredivisie of wie wint de Champions League? Er kan al voordat de competities beginnen worden ingezet. Dan zijn de noteringen ook het hoogst. 

Een weddenschap op de lange termijn, zo kunnen we outright betting het beste omschrijven. Zo'n weddenschap is rendabel, wanneer de bookmakers de sterkte van de selecties, naar jouw mening onderschatten. Real Madrid werd vorig seizoen in de Champions League al in de achtste finales uitgeschakeld door Ajax, nadat de Koninklijke drie maal op rij de cup met de grote oren had gewonnen. 

Een reflex van de bookmaker is om de winnaar van het afgelopen seizoen, in dit geval Liverpool, weer betitelen als favoriet. Maar teams kunnen ook groeien in het toernooi. Er zit nog altijd veel kwaliteit in de Madrileense selectie. Toch is de notering voor een Madrileense triomf een stuk hoger dan prolongatie van Liverpool. 

De waarde van een outright weddenschap

Outright betting biedt de garantie dat je weddenschap niet in waarde afneemt, mits je voordat de competitie begint inzet. Naarmate de competitie vordert gaan de noteringen ook omlaag. Het wordt voor de bookmakers steeds duidelijker wie de meeste kans maakt op het winnen van een competitie. Het plaatsen van een weddenschap voor de lange termijn wordt ook wel hedging genoemd.

Hedging / Hedgen

Dit is een wed strategie waarbij je de risico’s op een verlies zo veel mogelijk probeert te beperken. Dit is verstandig als je niet te veel risico wilt lopen bij het wedden. Dit wordt ook wel het hedgen van weddenschappen genoemd.In de meeste Europese topcompetities kun je al voorspellen wie er dit seizoen kampioen wordt. Er zijn nog wel een aantal competities waar de spanning om te snijden is bovenin de competitie. Denk bijvoorbeeld aan de Bundesliga. Ondanks dat RB Leipzig daar de koploper is, wordt de club nog steeds gezien als een outsider gezien voor de titel. Dit is een voorbeeld waar de gokker van kan profiteren. 

Volgens de bookmakers is Bayern, ondanks de achterstand, nog steeds favoriet. Feit blijft dat er op dit moment vier clubs meedoen om het kampioenschap. Borussia Dortmund heeft zich ook nog versterkt met het Noorse wonderkind Erling Haaland. Dat zijn factoren waar rekening mee gehouden moet worden, wanneer je tijdens het seizoen een outright weddenschap plaatst. Net zoals men moet kijken naar blessuregevallen bij de teams. 

Het wonderseizoen van Leicester City 

Tijdens het wonderseizoen van Leicester City regende het succesvolle outright weddenschappen. De noteringen voor een kampioenschap van The Foxes in 2016 waren vooraf het seizoen torenhoog. Fans van Leicester besloten toch, als funbet, in te zetten op de titel van hun team. 

Dat pakte voor een aantal Leicester-fans uiterst lucratief uit. Sommigen konden de spanning niet meer aan en besloten, nog voordat het seizoen was afgelopen, hun weddenschap al uit te cashen. Ze hielden zodoende nog een flink bedrag over aan het gokje dat voor het seizoen werd geplaatst. 

cash-out-van-het-decennium-leicester-fan-casht-uit-voor-2-5-ton
betting-nieuws

Cash out van het decennium: Leicester-fan casht uit voor 2,5 ton

Op de eerste dag van het nieuwe jaar blikken we terug op het afgelopen decennium. Leicester City...

Lees meer
 

Actuele stand van zaken in Europa  

Door het verlies van AZ heeft Ajax de marge weer naar zes punten kunnen brengen in de eerste speelronde van de Eredivisie. Met deze veilige afstand kunnen de Amsterdammers zich nog een misstap veroorloven in de wetenschap dat AZ onderweg ook nog punten zal laten liggen. Van echte spanning is geen sprake in de Eredivisie. 

Dat geldt ook voor de Premier League, waar Liverpool een straatlengte voorsprong heeft op Manchester City. De afgelopen jaren werd Juventus steevast kampioen van Italië. Dit seizoen wordt de Oude Dame eindelijk weer eens echt uitgedaagd. Inter presenteert zich steeds nadrukkelijker als kampioenskandidaat. 

In Spanje kan het wel eens een ouderwetse tweestrijd worden tussen Barcelona en Real Madrid. De twee grootmachten gaan samen aan kop in La Liga. 

welke-titelrace-in-europa-wordt-het-spannendst-dit-voorspellen-de-bookmakers
bookmakers

Welke titelrace in Europa wordt het spannendst? Dit voorspellen de bookmakers

Halverwege het seizoen neemt WijWedden.net de Europese topcompetities onder de loep. Welke teams...

Lees meer