Logo
betting-nieuws

Bookmakers zien in Liverpool en Manchester City grootste kanshebbers op Champions League-zege


Liverpool en Manchester City gaan, als we de bookmakers moeten geloven, uitmaken wie dit jaar de Champions League wint. De Liverpudlians doorbraken vorig seizoen de hegemonie van Real Madrid in het kampioenenbal en wonnen de cup met de grote oren door Tottenham Hotspur met 0-2 te kloppen. City werd in de kwartfinale uitgeschakeld. 

Het sterrenensemble van Pep Guardiola werd ook gezien als favoriet voor prolongatie van de Premier League-titel, maar lijkt te zijn afgehaakt halverwege het seizoen. Op het moment van schrijven is de achterstand op koploper Liverpool opgelopen tot 14 punten.

Het kampioenschap in Engeland kan City vergeten. Daardoor blijven er nog drie fronten over om voor te strijden. De FA en League Cup, maar de focus zal in Manchester volledig komen te liggen op de Champions League. Guardiola werd in zijn trainerscarrière twee keer de beste van Europa met Barcelona. 

Afgelopen seizoen waren Liverpool en City met elkaar tot het einde van het seizoen verwikkeld in een hevige titelstrijd. De grote achterstand op Liverpool kan dit seizoen in het voordeel werken van City. Guardiola kan ervoor kiezen bepalende spelers rust te geven, om op die manier de beste elf in het miljardenbal te kunnen opstellen. 

Salliant detail is dat beide Engelse grootmachten het opnemen tegen een Madrileense tegenstander. City moet in de achtste finale zien af te rekenen met Real Madrid. Liverpool wacht twee ontmoetingen met Atlético Madrid. 

Liverpool was in de competitie al met 3-1 te sterk voor City op Anfield Road. Op 4 april van dit jaar krijgt City kans op revanche op die ruime nederlaag, maar de mogelijkheid bestaat dat Liverpool dan al kampioen van Engeland is. Behalve prestige, staat er dan weinig op het spel. 

De coaches van de topteams staan erom bekend dat ze kritiek leveren op de overvolle speelkalender. Rond de feestdagen zwengelde het commentaar nog een keer aan. 

waarom-je-altijd-op-de-favoriet-moet-inzetten-op-boxing-day
betting-nieuws

Waarom je altijd op de favoriet moet inzetten op Boxing Day

De Premier League-teams spelen tijdens en rondom de kerstdagen twee wedstrijden in maximaal vier...

Lees meer

De druk om te presteren in de Champions League, FA en League Cup is, doordat het gat naar Liverpoool zo groot is, alleen maar groter worden. Mocht Guardiola met zijn equipe in één van deze toernooien worden uitgeschakeld, dan zal de kritiek op de trainer toenemen. 

Recent beet de Catalaan van zich af op een persconferentie of hij het als een vorm van falen ziet, wanneer City niet verder weet te komen in de FA Cup. "Normaal heb ik dat gevoel ieder jaar, sinds ik zes prijzen op rij heb gepakt in mijn eerste seizoen bij Barcelona. De jaren daarna faalde ik. Dus ik accepteer het, geen probleem", zo reageerde Guardiola.

Wat vind jij?

Wie wint dit seizoen de Champions League?


De zege van Liverpool op Tottenham Hotspur afgelopen weekend betekende dat de manschappen van Jürgen Klopp een nieuw clubrecord vestigde. De ploeg bleef voor de 38ste keer op een rij in de competitie ongeslagen.

Klopp hecht echter weinig waarde aan dat record en vlakt City nog niet uit in de titelrace.  "We moeten doorgaan, omdat onze concurrenten zo sterk zijn. Pep geeft niet op. Ik zal hetzelfde doen. Tot nu toe verloopt alles goed", zei de Duitse succestrainer.

Door de bookmakers worden Liverpool en City gezien als de beste teams van Europa. Ze blijven Barcelona voor als het gaat om wie de grootste kans heeft volgens de gokkantoren om de Champions League te winnen. De noteringen voor beide ploegen schommelen voor aanvang van de achtste finale rond de 6,00. 

Daarna volgt Barcelona met een notering van ongeveer 8,00. Tottenham Hotspur, dat vorig jaar nog de finale bereikte, behoort dit seizoen tot de outsiders met een notering van 41,00. 

Het complete schema voor de achtste finale van de Champions League vind je hieronder. 

Datum

1

X

2

02:00 Vri 7 Aug 2020

Man City

Real Madrid

02:00 Vri 7 Aug 2020

Juventus

Lyon

02:00 Zat 8 Aug 2020

Bayern

Chelsea

02:00 Zat 8 Aug 2020

Barcelona

Napoli