Logo
Strategieën

Live inzetten-strategie: wat leren we van de eerste helft?


De reden waarom er live ingezet wordt op voetbalwedstrijden is, omdat gokkers een goede beoordeling denken te maken over wat er staat te gebeuren en daarop kunnen inzetten. Het analyseren van de prestaties van een team uit de eerste helft en die vergelijken met de data uit de tweede helft kan de sleutel tot succes vorm bij het live inzetten op voetbalwedstrijden. 

Waarom het analyseren van de eerste en tweede helft nuttig kan zijn

De prestaties van een team na het scoren van een doelpunt of incasseren van een goal laten seizoen na seizoen een trend zien. Het probleem bij het voorspellen van het openingsdoelpunt is wanneer dat gebeurt. Er is verschillende informatie die gokkers kan helpen voor een succesvolle live-strategie. Statistieken van hoe teams presteren in de eerste en tweede helft zijn in grote mate te vinden op het internet. Deze informatie kan nuttiger zijn dan het analyseren van de prestaties van een team na de eerste goal. 

Het goede nieuws is dat veel teams redelijk consistent zijn in hun prestaties in beide helften. Een onderzoek wees uit dat 69% van de teams die als eerste scoort, ook de wedstrijd wint. Toch is het niet zo eenvoudig als je misschien zou denken. Een team dat in de rust met 2-0 aan de leiding gaat zou de tweede helft met 1-0 kunnen verliezen, en toch het gewenste resultaat over de streep kunnen trekken. 

Wat vind jij?

Zet jij wel eens live in op een voetbalwedstrijd?


Gegevens voor een live-wedstrategie 

Onderzoek van Pinnacle wijst uit dat het verschil in helften over het algemeen niet heel groot is. Het meerendeel van de Premier League-teams presteert in de tweede helft niet veel anders dan in het eerste bedrijf. Tweederde van de Engelse teams hebben niet meer dan een kwart punt verschil als het gaat om prestaties per helft. 

Van de 100 teams die zijn onderzocht in de afgelopen vijf jaar wisten slechts zeven teams gemiddeld een halve punt te winnen, ten opzichte van de eerste helft. Dit zijn teams uit de top van de Premier League, die in de eerste helft op achterstand kwam tegen een lager geklasseerd team en in de tweede helft de achterstand ombogen in een voorsprong. 

Ook interessant

Na de eerste tien wedstrijden van een seizoen stelde Pinnacle een trend vast bij Premier League-teams. Tweederde van de teams bleven na de eerste helft binnen een kwart punt per wedstrijd. Daarnaast kon over deze teams ook worden gezegd dat de prestaties van beide helften vergelijkbaar met elkaar waren. Zodoende kan je een redelijke inschatting maken van hoe teams zullen presteren na de rust op basis van hun prestaties in de eerste helft. 

Pas op voor de uitzondering op de regel 

Er zijn altijd uitzonderingen op de regel die zich aan de bovenstaande trend onttrekken. Teams uit de middenmoot presteren vaak het meest onvoorspelbaar. In het seizoen 2016/'17 presteerde Crystal Palace beduidend beter in de tweede helft in vergelijking met de eerste. De Londenaren eindigden dat seizoen als 14e.

Stoke City, dat een plek boven Palace eindigde, had juist te maken met het grootste verval in de tweede helft. Een goede eerste helft kon niet worden opgevolgd door een goede tweede helft. 

Er zijn een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op de trend. Premier League-teams spelen in de meest drukke periodes drie wedstrijden in de week, waardoor het team van samenstelling kan veranderen door blessures of vermoeidheid. Daarnaast kan een trainerswissel ook zorgen voor een uitzondering op de regel. 

Om goed voorbereid te gaan live-wedden is het raadzaam om de resultaten van een team na 90 minuten te analyseren en de ruststanden. De stand bij rust vormt de leidraad bij het live-wedden. Kun je een trend ontdekken? 

waarom-inzetten-op-lagere-competities-winstgevender-is
Strategieën

Waarom inzetten op lagere competities winstgevender is

De Keuken Kampioen Divisie, het tweede profniveau van Nederland, wordt door veel liefhebbers gezien...

Lees meer