Logo
Strategieën

Waarom inzetten op lagere competities winstgevender is


De Keuken Kampioen Divisie, het tweede profniveau van Nederland, wordt door veel liefhebbers gezien als de mooiste competitie van Europa. Dat komt omdat de Keuken Kampioen Divisie nooit verveelt. In dit artikel leggen we uit waarom het inzetten op competities als de KKD vaak winstgevender is, dan inzetten op een topcompetitie. 

Veel sportliefhebbers verlekkeren zich bijna iedere dag aan een voetbalwedstrijd uit de Premier League, Champions League, Eredivisie, Europa League of Bundesliga. Door de overvolle speelkalender is er elke dag wel voetbal op televisie. Met name de topwedstrijden uit de eerder genoemde competities trekken altijd veel kijkers en daar spelen de bookmakers handig op in. 

In aanloop naar Barcelona - Real Madrid, Paris Saint-Germain - Bayern München of Ajax - PSV staan de kranten en voetbalwebsites vol met voorbeschouwingen voor zo'n kraker. Het is voor de gokker heel makkelijk om aan informatie te komen over de topwedstrijden. Blessures van de teams worden breed uitgemeten, waardoor je een dag voor het duel de 22 namen al bijna kunt invullen. 

Op de lange termijn slagen gokkers er echter niet in winstgevend te zijn met het inzetten op deze toppers, ondanks alle informatie die voorhanden is. Het probleem bij deze wedstrijden is dat de bookmaker over dezelfde of misschien wel meer informatie beschikt. Het is daarom moeilijk om een voorsprong te vinden ten opzichte van de gokaanbieder. 

We verleggen derhalve onze focus naar de lagere competities, waar de media-aandacht minder groot is. De bookmaker heeft ook lang niet zoveel kennis over de lagere divisies dan de topcompetities. Met dit gegeven in het achterhoofd kun je dus een slag slaan. 

Waarom hebben bookmakers zoveel macht in de topcompetities en hoe gebruiken ze die?  

Een groot deel van de gokkers onder ons zet hun geld in op de wedstrijden uit de topcompetities van Europa. Omdat er zoveel gokkers inzetten op duels uit La Liga, Bundesliga en de Premier League, willen de bookmakers er zeker van zijn dat hun odds voor deze wedstrijden altijd kloppen. De belangen zijn erg groot. 

Bookmakers maken voor deze competities gebruik van geavanceerde software, kunstmatige intelligentie en van getalenteerde analisten. Dat is nog niet alles. Tijdens het kijken naar een Premier League-wedstrijd moet je het vast eens zijn opgevallen.

Flitsende reclameborden met aanbiedingen van bookmakers. Ook shirtsponsoring van een gokkantoor is niet ongebruikelijk in de grootste competitie van de wereld. 

De bookmaker betaalt de club een flink bedrag om het shirt te mogen staan, maar krijgen daar ook iets waardevols voor terug. De shirtsponsoring betekent dat de bookmaker goed geïnformeerd is over het desbetreffende team. Met deze informatie kan de bookmaker de noteringen voor zijn 'eigen club' zo nauwkeurig mogelijk bepalen. 

Welkomstbonus

Dit is een bonus die je krijgt van de bookmaker op het moment dat je een nieuw account aanmaakt. Dit is vaak een eerste stortingsbonus, maar een bookmaker kan je ook verwelkomen met bijvoorbeeld een gratis weddenschap.

Bookmakers manipuleren de noteringen om gokkers op een bepaald team te laten inzetten, omdat de bookmaker gelooft dat het ene team een veel kleinere kans heeft om te winnen. Met acties voor grote wedstrijden probeert de bookmaker nieuwe klanten aan te trekken. Vaak kunnen nieuwe spelers een 'gratis' eerste weddenschap plaatsen.

Bookmakers weten dat het voor die nieuwe spelers niet bij die eerste keer inzetten blijft. Op de lange termijn zullen ze enorme winsten maken. Daarom kunnen gokkantoren zich het verloorloven om 'gratis geld' weg te geven. 

Waarom bieden bookmakers nog steeds de kleinere competities aan? 

1. Winst maken 

Om geld te verdienen aan wedstrijden uit de kleinere competities is veel kennis vereist. Daarmee kan de gokker inschatten of de noteringen een goed beeld weerspiegelen van de verhoudingen tussen de teams. Ook is de kennis bijvoorbeeld nodig om te bepalen wanneer je inzet.

Niet veel gokkers zijn bereid tijd en energie te steken in een 'kleinere' wedstrijd. Op de lange termijn zal de bookmaker dus winst maken, aangezien de lagere divisies als een niche worden gezien. 

2. Nieuwe klanten aantrekken 

Het aanbieden van een obscure competitie kan een goede manier zijn om nieuwe spelers te werven. Van bookmaker Bet365 weten we dat de spelers uit meer dan 150 landen komen. Het aanbieden van een obscure competitie uit bijvoorbeeld Venezuela heeft voor het gokkantoor een gunstig neveneffect.

De klant uit Zuid-Amerika zal naar verwachting niet alleen inzetten op zijn favoriete competitie. De kans is groot dat men ook gaat gokken op de grotere competities, waarover de bookmaker veel informatie heeft. 

Praktisch advies 

Laat je niet leiden door acties voor de grotere wedstrijden van de wereld. Het is niet zo dat inzetten op de topwedstrijden níet winstgevend, wel is het een stuk moeilijker om een voorsprong te vinden ten opzichte van de bookmaker in vergelijking met een kleinere competitie. 

Onthoud dat je bij het inzetten op een wedstrijd uit de Keuken Kampioen Divisie makkelijker een voordeel kunt vinden ten opzichte van de bookmaker dan bij een wedstrijd uit de Eredivisie. Een voorwaarde om die voorsprong te vinden is wel dat je onderzoek doet naar blessures, schorsingen, vorm, head2head en andere belangrijke statistieken voor een potje uit een lagere divisie. 

bookmakers-rkc-waalwijk-en-ado-den-haag-degraderen-ajax-kampioen
betting-nieuws

Bookmakers: 'RKC Waalwijk en ADO Den Haag degraderen, Ajax kampioen'

De bookmakers laten middels hun noteringen zien weinig verschuivingen meer te verwachten in de...

Lees meer