Logo
betting-nieuws

Bookmakers: 'RKC Waalwijk en ADO Den Haag degraderen, Ajax kampioen'


De bookmakers laten middels hun noteringen zien weinig verschuivingen meer te verwachten in de huidige stand van de Eredivisie. Het lijkt erop dat de strijd om het kampioenschap lang niet zo spannend wordt als het gevecht voor lijfsbehoud in de kelder van de Eredivisie. Dit seizoen degraderen er twee teams rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie en dat is slecht nieuws voor ADO Den Haag en RKC Waalwijk.

RKC promoveerde relatief onverwacht naar de Eredivisie afgelopen seizoen. In een onvergetelijke thriller tegen Go Ahead Eagles werd promotie afgedwongen. Vervolgens moest er in een kort tijdsbestek een selectie van Eredivisie-niveau worden samengesteld. De club besloot geen exotische aankopen te doen en met een groot deel van het team dat de promotie bewerkstelligde, het avontuur aan te gaan in de Eredivisie. 

De equipe van Fred Grim sprokkelde slechts één schamel punt in de eerste elf competitiewedstrijden. Toch werd de positie van de trainer niet ter discussie gesteld. RKC kende een redelijke serie voor de winterstop.

Er werden zeven punten in de laatste vijf wedstrijden gepakt. Door een klinkende 3-0 zege op FC Twente verkleinden de Waalwijkers de achterstand op ADO Den Haag tot twee punten en ging het met een goed gevoel de winterpauze in. 

Pos.

GS

W

G

V

Pts

0 1

Ajax

25

18

2

5

56

0 2

AZ

25

18

2

5

56

0 3

Feyenoord

25

14

8

3

50

0 4

PSV

26

14

7

5

49

0 5

Willem II

26

13

5

8

44

0 6

Utrecht

25

12

5

8

41

0 7

Vitesse

26

12

5

9

41

0 8

Heracles

26

10

6

10

36

0 9

Groningen

26

10

5

11

35

10

Heerenveen

26

8

9

9

33

11

Sparta

26

9

6

11

33

12

Emmen

26

9

5

12

32

13

Venlo

26

8

4

14

28

14

Twente

26

7

6

13

27

15

Zwolle

26

7

5

14

26

16

Sittard

26

6

8

12

26

17

Den Haag

26

4

7

15

19

18

RKC

26

4

3

19

15

Den Haag in mineur 

De betrekkelijke rust in het Waalwijkse staat haaks op de onrust in het Haagsche. Daar besloot Fons Groenendijk begin december de handdoek in de ring te gooien. Het vertrek van de trainer kwam niet als een donderslag bij heldere hemel.

Groenendijk liet zich meerdere keren in de pers kritisch uit over het beleid van ADO. Het grootste pijnpunt voor de trainer was de kwaliteit van zijn selectie, die in de ogen van Groenendijk niet op peil was. 

Wat vind jij?

Wie degraderen er dit seizoen rechtstreeks uit de Eredivisie?


De 4-0 nederlaag op bezoek bij Heracles Almelo bleek uiteindelijk de druppel voor de 55-jarige Leidenaar. Na het opstappen van Groenendijk liet de clubleiding van ADO weten dat er in de winterstop ruimte is om aankopen te doen. 

De trainer die de winteraankopen moet gaan inpassen heet Alan Pardew. De Britse trainer heeft als opdracht gekregen de Haagsche club in de Eredivisie te houden. 

wedstrategie-hoe-in-te-zetten-op-gepromoveerde-teams
betting-nieuws

Wedstrategie: hoe in te zetten op gepromoveerde teams?

Kijkend naar de ranglijst van de Eredivisie zien we dat het gepromoveerde RKC Waalwijk stijf...

Lees meer

De bookmakers geven de Hagenaars wel een iets grotere kans op handhaving dan RKC. De notering voor een degradatie van ADO schommelt rond de 1,65. De notering voor RKC rond de 1,25. 

Om directe degradatie te ontlopen moet ADO het gat naar VVV-Venlo zien te dichten. De Limburgers hebben twee punten meer dan de club uit de Hofstad. 

Ajax prolongeert titel 

Ondanks een kleine dip voor de winterstop hebben de bookmakers vertrouwen in een tweede titel van Ajax op een rij. De Amsterdammers verloren in de competitie van Willem II en AZ. De Alkmaarders kwamen door die overwinning op gelijke hoogte, maar verspeelden de goede uitgangspositie door een verlies op bezoek bij Sparta Rotterdam. 

Ajax won de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop wél en staat zodoende drie punten voor op AZ bij de herstart van de competitie. Het team van Erik ten Hag is nog op drie fronten actief, maar is nog niet op volle oorlogsterkte. 

Het ziet er niet naar uit dat de groep bij de herstart van de competitie weer compleet is. Vandaar dat Ryan Babel zo goed als zeker voor de tweede keer terugkeert naar Amsterdam. Babel moet Ten Hag meer opties geven op de flanken. 

De bookmakers verwachten niet dat Ajax nog een dergelijke inzinking krijgt dat de competitie weer spannend wordt. Komt de kampioen dit seizoen niet uit Amsterdam, maar uit Alkmaar, dan levert dat ongeveer dertien keer je inzet op. Voor een titel van PSV schommelen de noteringen rond de zeventien. 

Ajax krijgt na de winterstop wel direct een lastig programma voor de kiezen met wedstrijden tegen onder andere PSV, FC Groningen en FC Utrecht. 

deze-factoren-zijn-belangrijk-bij-het-inzetten-op-vriendschappelijke-wedstrijden
Strategieën

Deze factoren zijn belangrijk bij het inzetten op vriendschappelijke wedstrijden

De Eredivisie-clubs hebben hun tenten opgeslagen in warme oorden om zich voor te bereiden op de...

Lees meer