Logo
betting-nieuws

Cash out van het decennium: Leicester-fan casht uit voor 2,5 ton


Op de eerste dag van het nieuwe jaar blikken we terug op het afgelopen decennium. Leicester City zorgde in 2016 voor de grootste verrassing van de afgelopen tien jaar door de Premier League te winnen als relatief kleine club. De historische titel van de Foxes leverden ook schitterende bettingverhalen op. Dit is er daar één van.

Het kampioenschap van Leicester ging de boeken in als een sprookje. Met onbekende spelers als Jamie Vardy, N'Golo Kanté en Riyad Mahrez werd de hele Premier League overhoop gespeeld. Dat gebeurde niet met aanvallend dominant voetbal.

Meesterbrein Claudio Ranieri sleepte er een behoudende en realistische speelstijl in. Leicester leunde op de defensie om vervolgens na het veroveren van de bal in een paar passes voor de goal van de tegenstander op te duiken. Daar stond dan vaak Vardy klaar om de counter af te ronden. 

Tijdens het wonderlijke seizoen verloor Leicester slechts twee keer. Na de winterstop kwam het geloof in een kampioenschap er pas echt bij de selectie. Arsenal was op 14 februari 2016 met 2-1 te sterk. Daarna werd er niet meer verloren. 

Het was niet gek dat de bookmakers Leicester aanstipten als een van de degradatiekandidaten. Een titel van de bescheiden club leverde voor de start van het seizoen maar liefst 5000 keer je inzet op. Een doorgewinterde Leicester-fan besloot voor de gein 50 pond in te zetten op zijn team. 

Het potentiële winbedrag was 250,000 pond. De spanning werd de supporter echter voor de wedstrijd tegen Watford te veel. De bookmaker bood hem een cash out aan voor een bedrag van 72,000 pond. Dat aanbod kon hij niet weigeren. Hij kon fluiten naar een kwart miljoen dat voor hem in het verschiet lag, maar de Engelsman had vrede met zijn besluit. 

Watford werd met 0-1 verslagen en zodoende had hij nog 20,000 extra kunnen krijgen. De uitslag van die avond maakte hem niet warm of koud. "Hopelijk vier ik vanavond de overwinning tegen Watford. Ik ga zeker op vakantie naar Spanje, daarna betaal ik de hypotheek af met de winst", liet hij voor het duel met Watford weten. 

Ook interessant

Dit was niet het enige succesverhaal van een Leicester-fan. Meerdere gelukszoekers hielden een aardig zakcentje over aan de uiteindelijke titel van de Foxes. 

De jongens van COPA90 gingen op bezoek bij Leicester en liepen een supporter tegen het lijft die inging op een aanbod van 16,000 pond. Een andere supporter liet zijn weddenschap uitcahsen voor 20,000 pond. 

Het meest recente voorbeeld van een onverwachts kamioenschap in Nederland was die van FC Twente in 2009. Het afgelopen decennium werd gedomineerd door Ajax en PSV. Gezien de grote financiële verschillen is het zeer onwaarschijnlijk dat een Nederlandse club van het kaliber FC Twente op korte termijn met de titel aan de haal gaat. 

De kenners verwachten niet dat AZ in staat is om Ajax nog te achterhalen. De Alkmaarders wonnen weliswaar van de regerend landskampioen, maar verloren op bezoek bij Sparta Rotterdam, waardoor de marge nu weer drie is in het voordeel van de Amsterdammers. 

dit-moet-je-weten-voor-een-succesvolle-cash-out
wedden-voor-beginners

Dit moet je weten voor een succesvolle cash out

De succesverhalen over een geslaagde cash out zijn oneindig. Geluksvogels die op tijd uitcashen en...

Lees meer