Logo
wedden-voor-beginners

Dit moet je weten voor een succesvolle cash out


De succesverhalen over een geslaagde cash out zijn oneindig. Geluksvogels die op tijd uitcashen en daarmee een flinke winst pakken. In dit artikel leggen we alles uit voor een succesvolle cash out. 

Wat is een cash out?  

Cash out is een optie die gokkers de kans gegeven om, terwijl de wedstrijd nog bezig, zich te verzekeren van een geldbedrag. Deze mogelijkheid biedt niet elke bookmaker aan. 

Het is een populaire optie onder spelers die met name inzetten op voetbalwedstrijden. Het voorkomt dat spelers niet met lege handen staan, wanneer ze weinig vertrouwen hebben in de weddenschap die ze geplaatst zijn. 

Hoe wordt een cash out berekend?  

Een cash out wordt berekend aan de hand van het potentiële winbedrag gecombineerd met de live noteringen voor bijvoorbeeld een voetbalteam. 

Ter illustratie: je zet 10 euro in op een overwinning van Ajax met een notering van 2,00 euro. Bij rust staat Ajax al voor en worden de noteringen naar beneden bijgesteld. In de rust staat voor winst van Ajax nog slechts 1,50 euro. 

De cash out wordt als volgt berekend. Het potentiële winbedrag wordt gedeeld door de live notering van de bookmaker. 

20/1,50 = 13,33 is het bedrag waarvoor je je weddenschap kunt uitcashen. 

Vanzelfsprekend voegen de bookmakers nog een marge toe aan het bedrag waarvoor je kunt uitcashen. 

Voorbeeld van een cash out 

Hieronder beschrijven we een voorbeeld van een weddenschap met cash out. 

Men zet 100 euro in op dat Ajax dit seizoen opnieuw de Eredivisie wint. De notering voor een kampioenschap van Ajax staat op 6,00 euro. Het potentiële winbedrag is dus 600 euro voor deze weddenschap. 

Halverwege het seizoen biedt de bookmaker aan om de weddenschap te laten uitcashen voor 150 euro. De notering voor een kampioenschap zijn ook lager geworden. Deze is gedaald van 6,00 naar 3,25 euro. 

Met een 'eerlijke' berekening zou het bedrag voor een cash out eigenlijk op 184,61 euro moeten staan. 

Ga je in op het aanbod van de bookmaker, dan laat je in principe 34,61 euro liggen. 

boxing-day-2016-gokker-casht-op-tijd-uit-en-wint-meer-dan-twee-ton
betting-nieuws

Boxing Day 2016: Gokker casht op tijd uit en wint meer dan twee ton

Op Boxing Day gaan we drie jaar terug voor een prachtig kerstverhaal. The Sun schreef destijds over...

Lees meer

Wanneer moet je overgaan tot een cash out? 

Een cash out behoort niet altijd tot de mogelijkheden bij een sportweddenschap. In welke situaties kan een cash out uitkomst bieden voor een speler? 

Je kunt besluiten uit te cashen wanneer je een langlopende weddenschap hebt staan zoals hierboven beschreven. Het potentiële winbedrag laat zien dat er meer dan 600 euro in het verschiet ligt door een inleg van meer dan 100 euro. 

Om toch door te kunnen spelen en in te zetten op andere weddenschappen, kun je besluiten om de langlopende weddenschap bijvoorbeeld tijdens de winterstop al uit te cashen. 

Een cash out is ook te overwegen wanneer het aanbod van de bookmaker hoger is dan de notering voor de weddenschap bij een andere bookmaker. Dit suggereert dat het cash out-aanbod hoger is dan de reële notering. 

Het bedrag dat je hebt uitgecashd kun je vervolgens weer inzetten bij een andere bookmaker met hogere noteringen. 

Wat vind jij?

Steek jij veel tijd in het vinden van een goede weddenschap?