Logo
Strategieën

Strategie: hoe zet ik in op dartwedstrijden?


Het WK darts aan het einde van het jaar is absolute publiekstrekker voor de doorsnee sportliefhebber. Naast de Premier League mag het voetbalpubliek ook graag naar een potje pijlen keilen kijken. In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste kunt inzetten op een dartwedstrijd.

De darter die de sport in Nederland groot maakte gooide helaas zijn pijlen in de wilgen. Raymond van Barneveld werd op het WK al vroeg uitgeschakeld en daarmee kwam er een einde aan zijn indrukwekkende carrière. De dartwereld heeft is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van snelste markten in de gokindustrie. 

Dit artikel laat zien hoe je het beste kunt inzetten op een dartwedstrijd. 

Hoe zet je in op darts

Er zijn verschillende manieren om in te zetten op darts. Gokkers kunnen kiezen uit verschillende inzetmogelijkheden bij een dartwedstrijd. 

1×2 

1x2 is de meest gebruikte weddenschap bij een dartwedstrijd. De speler zet in op wie hij of zij denkt die gaat winnnen

Darts leg handicap

Men zet in een op handicap wanneer een darter duidelijk de favoriet is ten opzichte van zijn tegenstander. Om het vertekende beeld van de verhoudingen gelijk te trekken bieden bookmakers een handicap van legs aan. 

Dit kan winstgevend zijn in de eerste ronden van een toernooi, wanneer de verhoudingen op papier erg ver uit elkaar liggen. 

Outright market darts 

Verschillende bookmakers bieden de mogelijkheid aan om in te zetten op de winnaar van een groot toernooi. 

Na de loting voor een toernooi kan de gokker kijken wie, gezien de route die darter moet afleggen om in de finale te komen, de meeste kans heeft om het toernooi te winnen. 

Over het algemeen hebben de toernooien van de PDC altijd een of twee favorieten, die lage noteringen krijgen. De toernooien van de BDC zijn daarentegen een stuk minder voorspelbaar.

Totaal legs:

Gokkers kunnen ook inzetten op het aantal legs dat een partij zal hebben. Dit kun je vergelijken met over of under 2,5 goals bij voetbalwedstrijden. 

Ook interessant

Darts wedtips

Om succesvol te zijn, moet je net als bij andere sporten, verstand hebben van het spelletje. 

Je moet op de hoogte zijn van de vorm van een darter, de uitslagen van de voorgaande ontmoetingen en andere statistieken. Al deze informatie helpt je om de juiste keuze te maken. 

Daarnaast moet je ook tijd vrijmaken om je in te lezen in een toernooi. Hoeveel legs worden er gespeeld? Hoeveel sets worden gespeeld? Sommige darters spelen beter in een bepaald competitieformat dan een andere. 

WK darts 2020 

Michael van Gerwen is bij de bookmakers de absolute favoriet om zich voor het tweede jaar op rij tot wereldkampioen te kronen. In totaal staat de Nederlander op drie wereldtitels. Van Gerwen heeft nog altijd het record in handen van jongste darter die het PDC World Darts Championship op zijn naam schreef. Dat was in 2014. 

Gerwyn Price

Gerwyn Price wordt gezien als de grootste uitdager van de drievoudig wereldkampioen. De voormalig rugby'er krijgt van de bookmaker na Van Gerwen de laagste notering voor een toernooiwinst. Voor de start van het WK stond de notering voor de Welshman op iets meer dan 5,00 euro. 

strategie-hoe-zet-ik-in-op-dartwedstrijden
Strategieën

Strategie: hoe zet ik in op dartwedstrijden?

Het WK darts aan het einde van het jaar is absolute publiekstrekker voor de doorsnee...

Lees meer