Logo
betting-nieuws

Wie wint het gevecht van de eeuw? Dit zeggen de experts


Het ging er respectvol aan toe tijdens de staredown voor het gevecht van de eeuw tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. De twee grootheden uit de kickbokswereld weten vanavond alle ogen op hun gericht. Verhoeven geldt bij de bookmakers als favoriet voor de winst, maar wat zeggen de experts? 

Wat het meeste opviel aan de staredown op sportcentrum Papendal waren de omhelzingen tussen Hari en Verhoeven. Na elkaar even diep in de ogen te hebben gekeken gaven ze elkaar een respectvolle begroeting. De twee hoofdrolspelers straalden geen haat naar elkaar uit en leven ontspannen toe naar het gevecht van de eeuw. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VICE Sports Nederland (@vicesportsnl) op


De bookmakers zien Hari als de underdog in een uitverkochte Geldredome zaterdagavond. Verschillende experts gaven in aanloop naar de partij hun visie op de kansenverhouding. Over het algemeen verwacht men dat het een close call gaat worden. 

Aan de vorm van beiden zal het niet liggen. Zowel Verhoeven als Hari volgden een Spartaans trainingsprogramma waarin geen ruimte was voor verslapping. 

Leon Verdonschot is schrijver van de biografie van Verhoeven en sprak in het late night-programma Beau de verwachting uit dat Verhoeven gaat winnen. "Ik denk dat Rico wint, maar het wordt wel heel spannend. Ze zijn allebei volgens mijn in heel goede vorm." 

Remy Bonjasky zat ook aan tafel en kiest voor Hari als winnaar. "Ik denk echt dat hij de grootste kans heeft om te winnen. Hij heeft vuur in z'n handen. Hij kan elk moment de wedstrijd belissen. Zelfs als het over vijf rondes gaat, denk ik dat hij de betere vechter gaat zijn", aldus de Amsterdammer. Iemand die nog een beter inkijkje kan geven in de kwaliteiten van de vechters is Thom Harinck. In gesprek met de NOS geeft de kickboks-goeroe aan dat Verhoeven overall een betere vechter is, maar dat Hari kan veranderen in een machine. "Als Badr voelt dat het lekker gaat, wordt hij levensgevaarlijk. Voelt hij dat hij in de problemen komt, dan gaat dat vaak tegen hem werken. Kijk maar naar het vorige gevecht."

Harinck vindt dat Verhoeven op tactisch gebied de betere is van de twee. Hari kiest vaak voor de overrompeling, maar volgens Harinck is het zeer de vraag of dat gaat slagen vanavond. "Dat gebeurde de vorige keer en toen scoorde Badr ook meer dan Rico. Met die tactiek heeft Badr ook veel gewonnen, dus dat kan heel effectief zijn. Maar ik denk dat Rico te geslepen is voor Badr."

dit-moet-je-weten-over-badr-vs-rico
betting-nieuws

Dit moet je weten over Badr vs. Rico

Badr Hari krijgt komende zaterdag de kans om sportieve revanche te nemen op Rico Verhoeven. De...

Lees meer

Een groot verschil met vorige gevecht in 2016 is de fitheid van Hari. Bij Verhoeven is dat nooit een issue geweest, maar in Oberhausen drie jaar geleden was de Marrokaanse Amsterdammer niet op en top fit. "Badr kwam destijds bij me binnen met de conditie van een wijkagent met een hernia. Nu hebben we meer overleg gehad over de trainingen en de planning", zei Mike Passenier, de trainer van Hari, eerder deze week tegenover De Telegraaf.  

Hieronder vind je het volledige programma van zaterdagavond in de Gelredome.