Logo
Strategieën

Waarom je nooit het woordje "ik" moet gebruiken


Er zijn verschillende strategieën en benaderingen die mensen gebruiken om succesvol te zijn in het gokken. Sommige daarvan zijn erg ingewikkeld en gecompliceerd. Maar zijn veel strategieën die makkelijk zijn toe te passen door iedereen. In dit artikel lichten we de ‘wat als’ -strategie voor je uit.

Wanneer het tijdens een gesprek over sportweddenschappen gaat komt heel vaak het woordje “ik” terug. Denk er maar eens over na. 

Hieronder een aantal voorbeelden.

“Ik denk.”

“Ik verwacht.” 

“Ik voorspel.”

En als de wedstrijd eenmaal bezig is hoor je vaak de volgende zinsneden.

“Ik heb een goal nodig.”

“Ik hoop dat.”

En als de wedstrijd is afgelopen, bij winst of verlies, spreek men vaak met deze woorden.

“Ik wist dat.”

“Ik dacht dat.”

“Ik ben blij dat.”

“Ik kan niet geloven dat.”

Het persoonlijk maken van een weddenschap komt voort uit het menselijk verlangen om controle over de toekomst te hebben. Gokkers gebruiken vaak het woord “ik”, om zo duidelijk te maken dat wanneer een weddenschap goed uitpakt, het door eigen handelen zo is gelopen, in plaats van geluk.

Ook interessant

Geen enkele gokker zal toegeven dat het geluk was wanneer hij of zij gewonnen heeft. Iedere gokker wil de erkenning krijgen dat men het slimmer heeft aangepakt dan de ander, vooral als het gaat om sportweddenschappen. 

Dit artikel bevestigt dat je een voorsprong kunt halen ten opzichte van de bookmaker, wanneer je je persoonlijke voorkeuren buiten beschouwing laat. 

Wat houdt de “als dan” -benadering precies in?

De meest eenvoudige manier om je persoonlijke voorkeur naar de achtergrond te verplaatsen bij het inzetten op sportweddenschappen is door de het “wat als”-principe toe te passen.

Het weglaten van het woordje “ik” en vervangen door “als dan” is de makkelijkste manier voor een gokker om de verliezende gedachte om te zetten in een winnende. Het gebruik van “ik” moedigt de gokker aan zijn of haar verklaring te geloven zonder onderbouwing of vergelijking.

“Ik denk dat Ajax wint van FC Twente, omdat Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Quincy Promes meer ervaring hebben dan de spelers van Twente.” 

Topscorers

NR.

Speler

Doelpunten

0 1

Quincy Promes

12

0 2

Dušan Tadić

11

0 3

Klaas-Jan Huntelaar

9

0 4

Donny van de Beek

8

Competitie stand

Pos.

GS

W

G

V

Pts

0 1

Ajax

25

18

2

5

56

0 2

AZ

25

18

2

5

56

0 3

Feyenoord

25

14

8

3

50

Het gebruik van het woordje “ik” legt de geloofwaardigheid van de spreker onder een vergrootglas ten aanzien van de inhoud van de handicap. De waarde van de handicap wordt bepaald aan de hand van het respect dat de luisteraars hebben voor de spreker.

De “als dan”-methode zou deze handicap teniet maken. Wanneer je deze redenering gebruikt, ben je gedwongen om een risicobeoordeling te maken. De beide kanten van een weddenschap belichten is iets dat professionele gokkers uitzonderlijk goed doen. Met andere woorden bekijken zij zeer nauwkeurig alle mogelijke uitkomsten. 

Een voorbeeld van een handicap zoals je die kan gebruiken ziet er als volgt uit.

“Als Twente druk kan krijgen op Hakim Ziyech rond het strafschopgebied, dan zal Ajax moeilijker tot scoren komen. De spelmaker is namelijk bij bijna de helft van de Amsterdamse doelpunten betrokken.”De zogenaamde bovenkant van de handicap is het feit dat Twente druk kan krijgen op Ziyech. Dit ondersteunt het ja-scenario. Er moet ook gekeken worden naar het scenario waarin jouw voorspelling niet uitkomt. Daarmee is de handicap aan beide kanten. 

“Weet Ajax onder de druk van Twente uit te voetballen en Ziyech te bereiken, dan wordt het juist voor Twente heel moeilijk om te winnen van de ploeg van Erik ten Hag. Twente zal ver boven zijn kunnen moeten presteren om te kunnen winnen van Ajax.”

Vanuit de simpele gedachte dat Ajax vol onder druk komt te staan, kun je vanuit de de “als dan”-theorie meerdere scenario’s voorspellen, zonder het woordje “ik” te gebruiken. Door ook andere belangrijke elementen van de wedstrijd onder de loep te nemen komt de gokker tot een afgewogen risicobeoordeling met alle voor- en nadelen op een rij. 

Het omzetten van “ik” in “als dan” vraagt toewijding en een stukje extra werk van de gokker. Echter, de tijd die je besteed aan de risicoanalyse zal zich uitbetalen. Het aantal gedwongen inzetten zal verminderen en je komt een scherpere risicobeoordeling met deze methode. 

wedstrategie-hoe-in-te-zetten-op-gepromoveerde-teams
betting-nieuws

Wedstrategie: hoe in te zetten op gepromoveerde teams?

Kijkend naar de ranglijst van de Eredivisie zien we dat het gepromoveerde RKC Waalwijk stijf...

Lees meer