Logo
wedden-voor-beginners

Waarom inzetten op sportwedstrijden zo moeilijk is


Een weddenschap plaatsen op een voetbalwedstrijd kun je voor de lol doen. Wanneer je wint is het mooi meegenomen, en als je verliest maal je er niet om. Wanneer het doel is om echt geld te verdienen met het inzetten op wedstrijden, wordt het al een stuk lastiger. Veel mensen dromen ervan om professioneel gokker te worden, maar dat is harder werken dan je denkt. 

Een algehele misvatting over wedden op sportwedstrijden is dat je je kennis test over bijvoorbeeld voetbal of de Formule 1. Het is niet zo dat, wanneer je veel weet over voetbal of de Formule 1, je ook automatisch ook geld verdient met inzetten op deze sporten. 

Je zou kunnen stellen dat het een nadeel is wanneer je veel kennis bezit over een bepaalde sport. Het kan de besluitvorming voor een weddenschap negatief beïnvloeden, omdat je bevooroordeeld bent. Maar wanneer je de kennis op de juiste manier gebruikt, kun je er ook voordeel uithalen. 

Ook interessant

In de essentie is wedden een competitie van wie het beste de uitslag van een wedstrijd kan voorspellen. Wanneer je een weddenschap plaatst bij een bookmaker, speel je niet alleen tegen de bookmaker, maar speel je ook tegen andere gokkers. 

Simpel gezegd heeft de bookmaker alle kaarten in handen. Het wedkantoor beschikt over de meer informatie en bronnen om tot de juiste notering voor een team te komen. Ze kunnen ook meer risico nemen in het geval ze het mis hebben. 

Het betekent dat er ook inefficiëntie schuil gaat in de noteringen van de bookmaker.  Maar weinigen profiteren hiervan, omdat deze noteringen snel worden opgemerkt en worden verwijderd. Het is een race voor de gokkers om de juiste waarde te vinden, voordat een andere gokker die opmerkt. Wanneer veel gokkers op hetzelfde team besluiten in te zetten, gaat er een lampje branden bij de bookmaker. 

wedstrategie-inzetten-op-meer-of-minder-dan-2-5-goals
wedden-voor-beginners

Wedstrategie: inzetten op meer of minder dan 2,5 goals

Na het inzetten op winst, verlies of gelijkspel is het inzetten op meer of minder dan 2,5 goals...

Lees meer

Ontwikkel je vaardigheden 

Net zoals met alle financiële doelen in je leven, moet je ook veel tijd en energie besteden aan het verbeteren van je gokvaardigheden. Veel gokkers realiseren zich niet dat een hele hoop mensen dat doen. 

Die concurrentie zorgt ook voor motivatie. Hoe bekwamer je wordt in het gokken, hoe meer de invloed van je vaardigheden op de resultaten zullen afnemen. Daarmee wordt automatisch de invloed van factor geluk groter. 

Om duidelijkheid te scheppen over de mate waarin je gokvaardigheid een verschil kan maken ontleden we de absolute vaardigheid en de relatieve vaardigheid. De absolute vaardigheid kan van een hoog niveau zijn, maar wanneer steeds meer gokkers van hetzelfde niveau op de gokmarkt actief zijn, wordt het moeilijker om onderscheidend te zijn met jouw vaardigheden. 

Het is moeilijk voor een gokker om toe te geven dat de vaardigheid niet overschat mag worden. Het inzetten op wedstrijden wordt een stuk moeilijker, wanneer we de invloed van de factor geluk op de uitkomst niet op juiste waarde schatten. 

Waarom de psychologie het gokken nog moeilijker maakt 

Een andere factor waar gokkers vaak mee worstelen is de invloed van de psychologie op de besluitvorming en de verwachte resultaten. Er zijn veel aspecten van de psychologie die samen met vooroordelen van invloed kunnen zijn op welk team je inzet, wanneer je inzet en hoeveel je inzet. Het is van cruciaal belang om je bewust te zijn van de invloed van die psychologische gevolgen kunnen hebben. 

Of het nou een dwaling van de gokker is, het niet begrijpen van de basisprincipes, de illusie dat je controle hebt, een gebrek van waardering voor de rol van geluk of de neiging om maar niet te verliezen boven het krijgen van gelijkwaardige winsten; de meesten hebben al eens gehoord van de psychologische concepten die op gokken van toepassing zijn. 

De lijst van psychologische concepten die het gokgedrag kunnen beinvloeden is veel langer dan men kan voorstellen. De lijst bestaat onder andere uit tot een verkeerde inschatting van de waarschijnlijkheid, de manier waarop we informatie verwerken en hoe we gebeurtenissen uit het verleden onthouden. Bovengenoemde concepten kunnen allemaal een psychologische rol hebben in de besluitvorming tot een weddenschap. 

Hoe weet je of je een goede gokker bent? 

Het doel van wedden op sportwedstrijden is meestal simpel gezegd geld verdienen. Gokkers richten zich daarom met name alleen op het resultaat.

Zoals al eerder gezegd worden de resultaten vaak beïnvloed door de factor geluk. Daarom is het belangrijk om de focus te verleggen van het resultaat naar het proces. Daarbij is het ook belangrijk je emoties uit te schakelen wanneer je wint of verliest of besluit een groot bedrag in te zetten. 

Een goede gokker worden is een echte uitdaging. Het moeilijkste daaraan is om te begrijpen dat je daar eigenlijk nooit zult achter komen, ongeacht de bedragen die je wint of verliest. 

Degenen die op lange termijn succes boeken, zullen meer aandacht besteden aan het proces dat daaraan voorafging, dan het uiteindelijke resultaat. Zelfs de beste gokkers ter wereld zullen te maken krijgen met een periode van verlies. 

Gokkers die er voortdurend in slagen om een voorsprong te vinden ten opzichte van de bookmaker en in staat zijn om deze voorsprong te benutten en consistent winst te maken, zullen ook de streekproef begrijpen bij het analyseren van de resultaten. 

Een beginnende gokker zal waarschijnlijk slachtoffer worden van de wet van de kleine getallen en moeite hebben om te begrijpen waarom diegene zo vaak verliest. 

Wat vind jij?

Hoe vaak zet jij in per week?


Nu begint het echte werk 

Zodra je al het bovenstaande tot je hebt genomen en begrijpt kun je aan de slag. Het harde werken begint bij een voordeel vinden ten opzichte van de bookmaker. 

Wanneer je weet hoe het wedden werkt, hoe geluk je resultaten zal beïnvloeden en de psychologische bias impact kan hebben op je besluitvorming, kun je beginnen met je carrière als gokker. 

Er zijn talloze wedstrategiëen waarmee je jij je voordeel kunt doen, maar het doen van eigen onderzoek en analyses zal op de lange termijn waarschijnlijk waardevoller zijn. 

Heb je eenmaal je winstgevende strategie gevonden, dan moet je tijd en geld besteden om de voordelen te kunnen zien. Het is belangrijk om psychologisch voorbereid te zijn op een mogelijk verlies en geduldig genoeg te zijn om te blijven werken aan de resultaten die jij voor ogen hebt. 

waarom-geduld-een-essentiele-eigenschap-is-voor-iedereen-die-succesvol-wil-zijn
wedden-voor-beginners

Waarom geduld een essentiële eigenschap is voor iedereen die succesvol wil zijn

Het beeld dat bestaat over professionele gokkers wordt vaak geromantiseerd door voorbeelden met...

Lees meer