Logo
wedden-voor-beginners

Een reis door de geschiedenis van het gokken


Gokken is één van werelds oudste bezigheden. Het begon als een spel van vermaak in de oudheid. Destijds werd gokken gezien als een bevlieging van de goden. In de afgelopen eeuwen is gokken uitgegroeid van een entermaintmentspel tot een grenzeloze industrie waar mensen veel geld mee kunnen verdienen. 

waarschijnlijkheden bestudeert en is het best te illustreren met kansspelen. 

Door de jaren heen hebben wiskundigen deze theorie getransformeerd van een speeltje van de gokker tot een krachtig hulpmiddel voor het organiseren, analyseren en toepassen van informatie. Waardevolle kwantitatieve technieken die we nu gebruiken in het moderne leven. Denk maar eens aan opiniepeilingen, wijnproeverijen en drugstesten.

Gokken of slim inzetten? Het is een keuze! 

Het Meriam-Webster woordenboek omschrijft het woord risico als “de mogelijkheid dat iets er onplezierigs of vervelends gebeurt”. Warren Buffet, een Amerikaanse selfmade miljardair, zegt daarover het volgende: “risico’s ontstaan wanneer je niet wat je aan het doen bent”. 

Vanuit een etymologisch standpunt gezien komt risico van het Italiaanse rischiare, wat ‘durven’ betekent. Als je het zo bekijkt is risico een keuze in plaats van het lot dat je overkomt. 

Als we naar Buffet luisteren dan staan de risico’s die je neemt in verhouding met de kennis die je bezit. Daarop voortbordurend is succes dan geen kwestie van toeval, maar is het een keuze. Zeker voor de mensen die van hun passie voor gokken hun beroep hebben gemaakt.