Logo
betting-nieuws

Grand Prix van Brazilië: waarom je moet inzetten op een overwinning van Verstappen


We maken ons op voor de een-na-laatste race van van het Formule 1-seizoen en dat kan zomaar een derde overwinning voor Max Verstappen opleveren. De Nederlander claimde in de kwalificatie voor de Braziliaanse Grand Prix pole position. 

Voor Verstappen is het de tweede keer in zijn carrière dat hij vanaf de eerste startpositie mag beginnen. Eerder dit seizoen pakte de coureur van Red Bull Racing ook pole position in Hongarije. Destijds moest hij het in een bloedstollend gevecht afleggen tegenover Lewis Hamilton. De Brit, die in de Verenigde Staten zijn zesde wereldtitel binnensleepte, start vanaf de derde positie op het Interlagos zondag. 

In aanloop naar de Braziliaanse Grand Prix gaan de gedachten altijd terug naar de edtiie van 2016. Op fenomenale en inmiddels zijn kenmerkende wijze greep Verstappen op een kletsnatte baan de derde plek. Als een warm mes door de warme boter baande hij zich een weg naar voren. 

De race in Brazilië staat eigenlijk altijd garant voor spektakel. Verstappen wist nog nooit te winnen op Interlagos, maar was er vorig jaar wel heel dichtbij. Het was Esteban Ocon die de Nederlander dwarsboomde op weg naar victorie. De twee kemphanen kwamen met elkaar in de clinch op het circuit. Verstappen zag een overwinning in rook op gaan en dat zorgde voor de nodige frustaties. 

Het beeld van woedende Verstappen die Ocon vastgrijpt staat bij velen nog in het geheugen gegrift. Het ging vooral na afloop over dat incident, waardoor zijn uitmundende races een beetje ondersneeuwde. Laten we hopen dat dit soort akkefietjes vanavond achterwege blijven en we na afloop alleen over de overwinning van de Nederlander kunnen praten. 

Hoe groot is de kans dat Verstappen wint?  

Bij de bookmaker krijgt, logischerwijs, de coureur vanaf pole position start de laagte notering. Dat is natuurlijk geen garantie voor een overwinning en zeker niet wanneer het Verstappen betreft. De 22-jarige coureur staat bekend als een inhaalkoning en heeft op Interlagos niet de steun van teamgenoot Alexander Albon om zijn posititie vast te houden. Het belooft met Sebastian Vettel en Hamilton achter hem een zeer interessant gevecht te worden. 

Een voordeel voor Verstappen is het feit dat Hamilton zijn wereldtitel al binnen heeft. Hamilton staat erom bekend geen onverantwoorde risico's te neme. Dat zit in zijn manier van racen opgesloten.  Het enige doel van Verstappen is om de race te consolideren. Lukt hem dat, dan ligt de overwinning voor het grijpen. Het tactisch sterke team waar Verstappen op kan terugvallen kan daarin wel eens doorslaggevend worden.