Logo
Voetbal voorbeschouwingen

EK Kwalificatie: Twee keer je inzet terug voor overwinning België


De Rode Duivels zijn al zeker van een tickets voor het EK dat volgend jaar verspreid door heel Europa plaatsvindt. 

Toch staat er nog wat op het spel voor onze Zuiderburen. Wanneer België minimaal gelijk speelt tegen Rusland pakt het land de groepswinst. Dat moet gebeuren in een uitverkocht Krestovskistadion. Rusland is de naaste belager van België in strijd om de groepswinst. Het thuisland moet het tegen België stellen zonder twee sterkhouders. Denis Cheryshev en Aleksandr Golovin zijn afgehaakt met blessures. 

De talentvolle generatie van België is dus opnieuw aanwezig op een eindtoernooi. Vorig jaar strandde de Belgen op het WK in de halve finale tegen de latere wereldkampioen Frankfrijk. De Belgen zullen op het Europees kampioen ook één van de favorieten zijn voor de toernooizege. De Spaanse bondscoach Roberto Martínez kan in Rusland niet beschikken over Jan Verthongen en Vincent Kompany. Romelu Lukaku en Thomas Vermaelen zijn nog twijfelgevallen. 

De hoogste notering voor een overwinning van Rusland staat op 3,55 bij NetBet. De hoogste notering voor een overwinning van België staat op 2,00 bij NetBet