Logo
Voetbal voorbeschouwingen

ATP Finals: Djokovic grote favoriet tegen Federer


Het eindejaarstoernooi in Londen is een samenkomen van de wereldtop van het mannentennis. Vanavond staat de 49e edtitie van de partij tussen Roger Federer en Novak Djokovic op het programma. 

Inzet van de partij van vanavond is de halve finale van het ATP toernooi. In de onderlinge confrontaties staat de Serviër voor. Djokovic won 26 keer van de Zwitser. 22 keer trok Federer aan het langste eind. Opvallend is dat beide tennissers eerder dit toernooi al onderuit gingen tegen de relatief onbekende Dominic Thiem. Federer schudde in de tweede wedstrijd Matteo Berrettini van zich af in twee sets. 

Wimbledon-winaar Djokovic is door het onderlinge resultaat de grote favoriet vanavond. De afsluiter van het tennisseizoen is erg lucratief. In totaal valt er negen miljoen euro te verdienen. Daarnaast kan de Serviër ook beter uit de voeten op de binnenbaan in Londen dan de Zwitser. Het duel tussen de nummer twee en drie van de wereld levert de volgende noteringen op. 

De hoogste notering voor een overwinning van Djokovic staat op 1,34 bij MyBet. De hoogste notering voor een overwinning van Federer staat op 3,30 bij MyBet.