Logo
Voetbal voorbeschouwingen

EK Kwalificatie: Dit zijn de noteringen voor Turkije - IJsland


De komende dagen is de focus volledig gericht op de laatste EK-kwalificatieduels. Wie mag er wel deelnemen aan het Europees kampioenschap en wie niet? Koploper van groep H, Turkije, treedt aan tegen IJsland, dat derde staat. 

De laatste confrontatie tussen beide landen werd gewonnen door IJsland met 2-1. Turkije krijgt morgen dus de kans zich te revancheren voor die verliespartij. De internationals van IJsland bewaren goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met de Turken in Turkije. Ook toen won IJsland. Door doelpunten van Gudmundsson, Arnason en Bjarnason werd het 0-3 in 2017. 

Turkije is bezig met een goede serie, want het land is ongeslagen in de laatste vier interlands. Na drie overwinningen op een rij werd er verdienstelijk gelijk gespeeld tegen wereldkampioen Frankrijk. Het doelpunt dat de Franse spits Olivier Giroud maakte is de enige tegengoal voor de Turken in die laatste vier wedstrijden dat het ongeslagen bleef. Beide landen hebben niet te maken met schorsingen of blessures, waardoor de bondscoaches hun sterkste elftallen kunnen opstellen. 

De hoogste notering voor een overwinning van Turkije staat op 1,76 bij NetBet. De hoogste notering voor een overwinning van IJsland staat op 4,50 bij NetBet.