Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Bundesliga: Dit zijn de noteringen voor Bayern München - Borussia Dortmund


De grote nederlaag op bezoek bij Eintracht Frankfurt was de druppel voor de Bayern-leiding. Niko Kovac werd vorig weekend op straat gezet, nadat de recordkampioen met 5-1 verloren van Frankfurt. 

Assistent Flick neemt voorlopig de honneurs waar. Midweeks won Bayern van Olympiakos met 2-0. Opnieuw was Robert Lewandowski trefzeker voor de club uit Beieren. Het moet de ploeg wat vertrouwen geven in aanloop naar de klassieker van Duitsland. In Borussia Dortmund vindt Bayern de laatste seizoenen al de enige uitdager. Uiteindelijk moesten de Borussen na de winterstop altijd afhaken in de titelstrijd. 

Dat kan dit seizoen wel eens anders zijn. Borussia Dortmund boog in de Champions League een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Het meespelen van Marco Reus is nog twijfelachtig. De sterspeler van Dortmund liet het duel met de Italianen schieten wegens enkelklachten. Ook is het niet zeker of het Britse wonderkind Jadon Sancho kan meedoen. Hij heeft pijntjes overgehouden aan het duel met Inter. De laatste drie uitwedstrijden van Dortmund eindigden alle drie in een gelijkspel. De laatste drie ontmoetingen in München werden allemaal gewonnen door Bayern. 

De hoogste notering voor een overwinning van Bayern München staat op 1,60 bij MyBet. De hoogste notering voor een overwinning van Borussia Dortmund staat op 5,20 bij MyBet.