Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Overzicht: op deze duels kun je vandaag inzetten


Een belangrijke dag voor het Nederlandse clubvoetbal. Bij een overwinning zijn PSV en AZ al zo goed als zeker van de volgende ronde. Feyenoord moet in De Kuip winnen van Young Boys om uitzicht te houden op een vervolg in de Europa League. 

Dick Advocaat liet op de persconferentie weten dat Eric Botteghin niet meedoet vanavond. Het defensieve centrum zal daarom bestaan uit Jan-Arie van der Heijden en Edgar Ié. Laatstgenoemde kreeg veel kritiek over zich de afgelopen maanden en Advocaat geeft daarom liever de voorkeur aan Botteghin, maar die is niet fit genoeg. Feyenoord doet qua team zeker niet onder voor Young Boys. Een overwinning moet mogelijk zijn. 

AZ treft Astana in Kazachstan. Astana kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen. Bij trainer Arne Slot bestaat daarom de vrees dat de thuisploeg dit keer wel met de beste spelers aan de aftrap verschijnt. Astana heeft nog geen enkel punt verzameld deze campagne. 

PSV is koploper van groep D en kan bij winst op LASK Linz op tien punten komen. Trainer Mark van Bommel kan geen beroep doen op Jorrit Hendrix, Steven Bergwijn en Donyell Malen. Ook zonder hen moeten de EIndhovenaren een resultaat kunnen wegslepen in Oostenrijk. 

Bekijk hieronder het bomvolle Europa League-programma inclusief de noteringen van bookmaker NetBet. 

bijlage

bijlage