Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Champions League: Chelsea en Ajax spelen gelijk voor 3,8 keer je inzet


Ajax wil in Londen de pijnlijke nederlaag tegen Chelsea rechtzetten. De Amsterdammers gingen in de Johan Cruijff Arena met 0-1 onderuit. 

Chelsea en Ajax hebben evenveel punten in groep H van de Champions League: 6. De winnaar van het duel zet een grote stap naar plaatsing voor de achtste finale. Erik ten Hag zal echter ook genoegen nemen met een gelijkspel op Stamford Bridge. Ajax moet na Chelsea nog naar Lille en ontvangt Valencia in de Johan Cruijff Arena. 

Een gelijkspel was ook een goede afspiegeling geweest van de wedstrijd in Amsterdam. Die wedstrijd liet al zien dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Na de gewonnen wedstrijd in de Champions League won Chelsea in de competitie van Burnley en Watford. Ajax tankte vertrouwen met overwinningen op Feyenoord en PEC Zwolle. Na de wedstrijd in Zwolle stonden er vraagtekens achter de namen van Van de Beek, Alvarez en Martinez. Volgens De Telegraaf zijn deze drie spelers fit genoeg om te starten tegen Chelsea. 

Een dag voor de wedstrijd is er nog onduidelijk over het meespelen van Kanté, Barkley, Rüdiger en Christensen. 

De hoogste notering voor een overwinning an Chelsea staat op 1,90 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van Ajax staat op 3,80 bij Interwetten. De hoogste notering voor een gelijkspel staat eveneens op 3,80.