Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Eredivisie: Hoge notering voor stunt VVV


VVV-Venlo - Feyenoord is het duel tussen de nummer 17 en nummer 12 van de Eredivisie. Een gekke gewaarwording. Twee clubs in crisis, waarvan Feyenoord de meeste aanspraak maakt op de overwinning, volgens de bookmaker. 

Dick Advocaat werd als de redder in nood binnengehaald deze week in De Kuip. De wonderdokter uit Den Haag moet moet de boel weer op de rails krijgen. De 72-jarige coach slaagde daar vorig seizoen ook in met FC Utrecht. Nu wacht een zelfde klus met de stadionclub, die natuurlijk wel van een groter kaliber is. Het vertrouwen van de selectie is, zeker na de nederlaag in de Johan Cruijff Arena, erg broos. Feyenoord wil zich herpakken tegen laagvlieger VVV-Venlo. 

Dat gaat waarschijnlijk gebeuren met een basisplaats voor Jan-Arie van der Heijden. De verdediger keert terug in het eftal ten koste van miljoenen aankoop Marcos Senesi. Verder laat Advocaat het elftal intact. VVV verloor de laatste vijf wedstrijden op een rij. De laatste twee thuiswedstrijden werden met duidelijke cijfers verloren. Vitesse was in De Koel met 0-4 te sterk voor de Limburgers. sc Heerenveen won met 0-3. Dat zijn uitslagen die enigzins hoop bieden voor de Rotterdammers. 

De hoogste notering voor een overwinning van VVV staat op 5,60 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van Feyenoord staat op 1,47 bij Interwetten.