Logo
Voetbal voorbeschouwingen

League Cup: Dit zijn de noteringen voor Liverpool en Arsenal


De drukke weken voor de Premier League-teams zijn aangebroken. Dat geldt met name voor de topploegen die ook Europees actief zijn. Liverpool, spelend in de Champions League, neemt het in de League Cup op tegen Arsenal, dat volgende week weer in actie komt in de Europa League. 

De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op en dat heeft zijn invloed op de fysieke gesteldheid van de selectie. Volgens goed gebruik stellen de Premier League-coaches daarom vaak de b-granituur op in wedstrijden voor de League Cup. De wisselspelers van Liverpool en Arsenal zijn echter van dusdanig niveau dat de opstellingen nog van hoge kwaliteit zijn. In derde speelronde van de competitie stonden de teams al tegenover elkaar.

Toen trok Liverpool aan het langste eind. De Liverpudlians versloegen de Londenaren met 3-1. Liverpool heeft zelfs nog geen wedstrijd verloren in de Premier League. De ploeg van Jurgen Klopp speelde één keer gelijk. Dat was in de derby tegen aartsrivaal Manchester United (1-1). Arsenal is een stuk wisselvalliger. De laatste drie wedstrijden leverden slechts vier punten op. Afgelopen weekend werd er gelijk gespeeld tegen Crystal Palace. 

Op voorhand is Liverpool favoriet. Toch ontvang je nog meer dan twee keer je inzet terug voor een overwinning van de thuisploeg: 2,05 bij NetBet. De hoogste notering voor een overwinning van Arsenal staat op 3,40 bij NetBet.