Logo
Voetbal voorbeschouwingen

KNVB Beker: Hoge noteringen voor NAC Breda en FC Emmen


Eén van de mooiste affiches van de bekeravond is het duel tussen NAC Breda en FC Emmen. Een ploeg uit de top van de Keuken Kampioen Divisie en een ploeg die strijdt tegen degradatie uit de Eredivisie. Het belooft, als we kijken naar de noteringen, een gelijkopgaande wedstrijd te worden. 

NAC en Emmen verloren beide afgelopen weekend. Op bezoek bij Roda JC gingen de Bredanaars met 4-2 onderuit. Emmen verloot met 4-1 in Enschede van FC Twente. De tweede nederlaag voor NAC op een rij dus. De schade is nog te overzien. Het team Ruud Brood staat drie punten achter op de koplopers SC Cambuur en De Graafschap. Voor het moraal van de NAC-selectie zou een overwinning in de beker op FC Emmen erg welkom zijn. 

Het is niet gek dat zowel NAC als Emmen hun prioriteit niet bij het bekeravontuur hebben liggen. NAC wil het liefst zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie. Emmen wil het abonnement op het hoogste niveau nog graag met een jaar verlengen. De bekerwedstrijden wordt vaak gezien als een verplicht tussendoortje. Onder aanvoering van het fanatieke Bredase publiek zal de thuisploeg echter voor een overwinning moeten gaan. 

De hoogste noteirng voor een overwinning van NAC Breda staat op 2,25 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van FC Emmen staat op 2,85 bij Interwetten.