Logo
betting-nieuws

Grand Prix Mexico: Leclerc favoriet op Verstappen-circuit


Over de kwalificatie van de Mexicaanse Grand Prix werd nog lang nagepraat. Max Verstappen claimde in eerste instantie pole position in Mexico-stad, maar moest deze plek toch inleveren, omdat hij zijn mond voorbij praatte op de persconferentie na afloop. Charles Leclerc mag daarom vanaf de voorste positie starten. 

Verstappen ging in de fout tijdens een gelevlagsituatie in de kwalificatie. De Nederlander nam geen gas terug. In eerste instantie was er weinig aan de hand voor de coureur van Red Bull, maar omdat de situatie weer ter sprake kwam tijdens de persconferentie startte de FIA een nieuw onderzoek. Zodoende kreeg Verstappen een gridstraf van drie plekken en start hij zondag vanaf P4. 

Dat is natuurlijk een aderlating voor hem, maar dat biedt aan de andere kant ook kansen. Getergd is Verstappen vaak op zijn best. Daarnaast kan hij bij de start profiteren van de slipstream van de coureurs voor hem. Met zijn inhaalkwaliteiten moet er zeker een podiumplek inzitten. Charles Leclerc, die beschikt over de beste motor van het veld, is favoriet voor het winnen van de Mexicaanse Grand Prix. Op voorhand is de sterkste motor niet doorslaggevend. Door de ijle lucht in Mexico-Stad kunnen de teams de krachtbron niet volledig opschroeven. Daarom liggen er nog zeker kansen voor Verstappen. 

Een overwinning van Leclerc in Mexico levert 2,5 keer je inzet op. Een overwinning van Verstappen 4,00 keer je inzet. Lewis Hamilton behoort tot de outsiders. De Brits regerend kampioen wint de Mexicaanse Grand Prix voor 6,5 keer je inzet.