Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Eredivisie: PSV licht favoriet in kraker tegen AZ


PSV - AZ wordt opgediend als voorgerecht in aanloop naar de Klassieker later op de middag. De topper in Eindhoven is minstens net zo interessant als Ajax - Feyenoord. Het Philips Stadion vorm het podium voor de grootste talenten van Nederland. 

Mark van Bommel moet puzzelen om tot de ideale elf te komen voor het treffen met de Alkmaarders. De trainer van PSV mist Jorrit Hendrikx en Nick Viergever wegens schorsingen. Donyell Malen is een twijfelgeval. Malen deed afgelopen donderdag tegen LASK Linz (0-0) niet mee. Ook achter de naam van Steven Bergwijn staat een klein vraagteken. Hij kreeg last van kramp in de slotminuten tijdens het duel van afgelopen donderdag. 

PSV hoopte zich voor eigen publiek te revancheren. De Eindhovenaren gingen in de competitie met 3-0 onderuit tegen FC Utrecht. Tegen Linz werden er voldoende kansen gecreëerd om op voorsprong te komen, maar met name Bergwijn had het vizier niet op scherp staan. Zo eindigde het duel in een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel. De stemming in het Alkmaarse kamp zal anders zijn. De ploeg van Arne Slot won met 6-0 van het zwakke Astana. 

Die overwinning zal het team vertrouwen geven voor de kraker tegen PSV. De Europese duels zijn een snelle leerschool voor de talenten van AZ. De uitwedstrijd tegen PSV is een nieuwe krachtmeting waarin meer verwacht wordt van de Alkmaarders. 

De bookmaker ziet in PSV, het thuisvoordeel meegenomen, de favoriet voor dit duel. Een overwinning van PSV levert 1,80 keer je inzet op bij NetBet. De hoogste notering voor een overwinning van AZ staat op 4,20 bij NetBet.