Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Bundesliga: Dit zijn de noteringen voor de Kohlenpott-derby


De moeder der alle derby's staat vandaag in de Bundesliga op het programma. Waar Dortmund de laatste jaren een straatlengte voorsprong had op Schalke liggen de verhoudingen dit seizoen een stuk dichter bij elkaar. 

Dortmund heeft een puntje meer dan Schalke en staat op de vierde plek. Na drie gelijke spelen op een rij won Dortmund vorige week van koploper Borussia Mönchengladbach. Schalke ging met 2-0 onderuit op bezoek bij Hoffenheim. De thuisploeg had de hele week de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd van het jaar. Schalke heeft dit seizoen geen Europese verplichtingen. Dat is bij Dortmund een ander verhaal. 

Het team van Lucien Favre verloor met 2-0 van Inter Milan. Een gevoelig tikje in aanloop naar de Kohlenpott-derby. Reus was niet fit genoeg om af te reizen naar Milaan, maar is er tegen Schalke wel bij. Mario Götze wordt bij afwezigheid van Paco Alcacer waarschijnlijk in de spits geposteerd door Favre. Beide teams zullen naar verwachting opereren vanuit een 4-2-3-1 formatie. Burgstaller is de spits van Schalke en moet van aanvoer worden voorzien door Harit, Schöpf en Raman. 

De hoogste notering voor een overwinning van Schalke '04 staat op maar liefst 3,35 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van Borussia Dortmund staat op 2,15 bij Interwetten.