Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Eredivisie: Dit zijn de noteringen FC Twente - FC Emmen


FC Twente - FC Emmen is een echte kelderkraker. De Tukkers kunnen een overwinning goed gebruiken. Na een goede start is de ploeg van Gonzalo García-García terug gezakt. 

Twente heeft 12 punten en staat daarmee op een twaalfde plek. De Emmenaren hebben twee punten minder en staan veertiende. Toch zal het humeur in Emmen een stuk beter zijn. Het team van Dick Luckien won vorige week met 2-1 van directe concurrent Fortuna Sittard. Het probleem van Emmen ligt wel in uitwedstrijden. In vier uitduels werd er nog geen enkel punt gepakt. 

FC Twente verzamelde vijf punten in vijf thuiswedstrijden. De Twentse defensie is wel wat zwakker dan die van Emmen. Twente kreeg in de eerste 10 wedstrijden 17 doelpunten tegen. Emmen staat op 13 tegentreffers. De tegendoelpunten bij Twente vallen met name in het laatste kwart van de wedstrijd. Dat geldt eveneens voor de Drenthenaren. Vleugelspits Aitor viel vorige week uit bij de club uit Enschede. De verwachting is dat hij fit genoeg is om te starten tegen Emmen. 

De hoogste notering voor een overwinning van FC Twente staat op 1,93 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van FC Emmen staat op 3,45 bij Interwetten.