Logo
Voetbal voorbeschouwingen

La Liga: Dit zijn de noteringen voor Atlético Madrid en Valencia


Een affiche om naar uit te kijken in de Spaanse La Liga is natuurlijk het treffen tussen Atlético Madrid en Valencia. De Madrilenen zijn favoriet, maar staan tegenover een geduchte tegenstander. 

Valencia kan bij een overwinning op gelijke hoogte komen met Atlético. Na het verlies tegen Ajax in de Champions League herstelde Valencia zich in de competitie met een overwinning op Alaves. Atletico won de laatste twee competitiewedstrijden voor de interlandperiode niet. Er werd gelijk gespeeld tegen rivaal Real Madrid en ook tegen Real Valladolid kwam Valencia niet verder dan 0-0. De thuisploeg mist in de ontmoeting met Valencia de verdediger Vrsjalko en Savic. 

Ook dit seizoen is de defensie van Atlético weer de sterkste linie. De verdediging van Diego Simeone hield in zes van de laatste acht competitiduels de nul. Daarbij is het team ook nog eens ongeslagen in de laatste 11 thuiswedstrijden. Deze statistieken spreken duidelijk niet in het voordeel van Valencia, dat voor een zware opgave staat. Het is voor Valencia te hopen dat verdediger José Gaya tijdig hersteld is. 

De hoogste notering voor een overwinning van Atlético Madrid staat op 1,58 bij NetBet. De hoogste notering voor een overwinning van Valencia staat op maar liefst 6,05 bij NetBet.