Logo
Voetbal voorbeschouwingen

EK Kwalificatie: Nederlands Elftal krijgt lage notering voor overwinning op Wit-Rusland


Het Nederlands Elftal heeft zijn status in het Europa weer terugverdiend. Een paar jaar terug werd er nog met angst en beven naar een wedstrijd als tegen Wit-Rusland aangekeken. Nu is Oranje de grote favoriet en dat zien we terug in de noteringen. 

Memphis Depay had met twee doelpunten een groot aandeel in de benauwde 3-1 zege op Noord-Ierland. Het is dan ook een hard gelag dat de sterspeler van Olympique Lyon er vanavond niet bij is. Koeman kennende zal hij niet zijn hele elftal overhoop gooien. Donyell Malen neemt naar vewachting de plek van Depay in. Donny van de Beek drukte zijn stempel tijdens zijn invalbeurt dus wellicht dat de bondscoach voor hem een plekje inruimt op het middenveld. 

De bekendste speler aan de zijde van Wit-Rusland is Aleksander Hleb. De rest van de selectie bestaat vooral uit spelers van BATE Borisov en andere kleinere clubs uit Europa. Het lijkt voor het Nederlands Elftal op voorhand de ideale gelegenheid om een hoge score neer te zetten. Mocht dat het geval zijn, dan geeft dat Koeman ook de mogelijkheid om wat spelers rust te gunnen in de tweede helft. 

De hoogste notering voor een overwinning van Wit-Rusland staat op 15,00 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van Oranje staat op 1,20 bij Interwetten.