Logo
Voetbal voorbeschouwingen

EK Kwalificatie: Hoge noteringen voor Denemarken en Zwitserland


Denemarken en Zwitserland behoren in groep D tot de favorieten om zich te plaatsen voor het EK. De Denen hebben een voorsprong van een punt op Zweden en kunnen bij winst een grote stap zetten richting het EK. 

Ondanks het thuisvoordeel is Denemarken niet de uitgesproken favoriet bij de bookmaker. De noteringen voor het duel zijn in balans. De vormgever van het Deense elftal, Christian Eriksen, is niet in beste doen dit seizoen bij zijn club Tottenham Hotspur. De transfperikelen van afgelopen zomer hebben hem geen goed gedaan. Vanzelfsprekend kan de creatieveling rekenen op een basisplaats tegen Zwitserland. 

Zwitserland is een taaie tegenstanders, want de Zwitsers zijn namelijk al tien duels op een rij ongeslagen. Denemarken is zes duels op een rij ongeslagen. De vorige keer eindigde het duet tussen deze twee landen in een spectaculair gelijkspel. Zwitserland gaf een 3-0 voorsprong uit handen. Het werd uiteindelijk 3-3. Gezien de sterkte van beide selecties is een gelijkspel weer een reële uitkomst vanavond. 

De hoogste notering voor een overwinning van Denemarken staat op 2,35 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van Zwitserland staat op 3,10 bij Interwetten.