Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Keuken Kampioen Divisie: Hoge notering voor thuisoverwinning MVV Maastricht


SC Cambuur wil samen met een aantal andere ploegen via de nacompetitie promotie naar de Eredivisie afdwingen. Het is nog vroeg in het seizoen, maar het team van Henk de Jong is hard op weg. 

MVV staat er een stuk slechter voor en vinden we in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie. De Maastrichtenaren staan met zeven punten op de voorlaatste plek. De laatste vier duels werden verloren. MVV snakt naar een overwinning, maar dat zal niet eenvoudig worden tegen een Cambuur dat in goede vorm steekt. Daarnaast beschikt De Jong ook nog eens over de topscorer van de competitie in de persoon van Robert Mühren. 

De vooruitzichten zien er dus voor MVV niet heel rooskleurig uit. Er is ook wat onrust in de spelersgroep ontstaan. Zo heeft trainer Usta zijn middenvelder Nys uit de selectie gezet. Cambuur bezet de tweede plek in de KKD en heeft dat onder andere te danken aan de zes overwinningen op een rij die werden geboekt in de afgelopen zes wedstrijden. 

De hoogste notering voor een overwinning van MVV staat op maar liefst 5,50 bij Interwetten. De hoogste notering voor een overwinning van SC Cambuur staat op 1,45 bij Interwetten.