Logo
Voetbal voorbeschouwingen

World Grand Prix Darts: Wattimena zwaar de underdog tegen Wright


Michael van Gerwen bereikte gisteren al op eenvoudige wijze de kwartfinale van de World Grand Prix Darts. Hij rekende af met landgenoot Jeffrey van der Zwaan: 3-0. Jermaine Wattimena kan de tweede Nederlander worden die zich plaatst voor de volgende ronde. 

De bookmaker rekent er echter niet op dat Wattimena in staat is om Peter Wright te verslaan. De relatief onbekende darter wist zich voor de tweede ronde van het toernooi te plaatsen door Adrian Lewis uit te schakelen. Dat is opzich al een mooie prestatie van Wattimena. Voor hem is het te hopen dat hij die vorm kan doortrekken naar het duel van vanavond. 

De excentrieke Peter Wright schakelde Max Hopp uit in de eerste ronde met duidelijke cijfers: 2-0. Toch ging het niet helemaal van een leien dakje voor de Schot. Wright hied zijn tegenstander lang in leven, aangezien hij zes matchdarts nodig had om de winst naar zich toe te trekken. 

De hoogste notering voor een overwinning van Peter Wright staat op 1,24 bij NetBet. De hoogste notering voor een overwinning van Wattimena staat op 3,70 bij NetBet.