Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Deze scheidsrechter gaf tot nu toe de meeste kaarten in de Eredivisie


De interlandweek die vandaag is begonnen geeft de tijd om een aantal interessante statistieken uit te lichten na een blok van negen wedstrijden in de Eredivisie. WijWedden.net dook in de cijfers van de scheidsrechters. Welke scheidsrechter is gul met het geven van kaarten? 

Door een aantal discutabele momenten in de afgelopen periode ligt het scheidsrechterkorps nogal onder vuur. Afgelopen weekend was bijvoorbeeld Dennis Higler weer het haasje. De leidsman besloot geen strafschop toe te kennen aan Willem II. Ook de VAR besloot niet in te grijpen. 

Uit de cijfers van Transfermarkt.de blijkt dat Higler de scheidsrechter is die veruit de meeste kaarten heeft gegeven. De 34-jarige arbiter floot tot nu toe zeven Eredivisie-wedstrijden. Daarin trok hij maar liefst 26 keer een gele kaart. Higler is samen met Danny Makkelie de scheidsrechter die meeste duels toegewezen heeft gekregen van de KNVB. In die zin is het dus niet gek dat je meer kaarten geeft dan je collega's, maar het verschil met het aantal kaarten dat Makkelie heeft gegeven in hetzelfde aantal wedstrijden is wel aanzienlijk. 

In zeven wedstrijden trok Makkelie 17 keer geel, dat is een verschil van negen kaarten. Daarnaast greep Makkelie geen enkele keer naar de rode kaart, terwijl Higler al drie keer een speler met een rode kaart van het veld stuurde. Pol van Boekel was zes keer de man met de fluit in de afgelopen speelrondes. Met 22 gele kaarten staat hij op een tweede plek achter Higler als het gaat om het aantal plakjes kaas.