Logo
nieuws

'Buitenlandse gokaanbieders betalen steeds vaker hun boetes'


Zo lang de wet op online kansspelen nog niet in werking is getreden, is het aanbieden van online kansspelen in Nederland verboden. Toch zijn er voldoende goksites die zich richten op de Nederlandse speler. Het overtreden van de wet gaat vaak gepaard met megaboets voor deze aanbieders. 

De Kansspelautoriteit legde in het begin van dit jaar een boete van meer dan drie ton op aan Casumo Services Limited. Het bedrijf bood kansspelen aan gokdiensten op de Nederlandse markt. Ook kon er op de website van Casumo Services Limited betaald worden met iDeal. Dat is bij veel bookmakers sinds een tijd niet meer mogelijk. Met het blokkeren van iDeal op die websites wil de Kansspelautoriteit het gokken bij deze sites ontmoedigen. 

Bedrijven als Casumo Services Limited hebben vaak lak aan de boets die worden opgelegd vanuit Nederland. Maar er is nu een verandering gaande, zo ontdekte BNR. De buitenlandse goksites betalen steeds vaker hun boetes. Waarschijnlijk doen ze dat, om zo een vergunning te krijgen voor de Nederlandse markt als de wet op online kansspelen in werking treedt. De verwachting is dat in 2021 de wet wordt aangenomen door de Tweede Kamer.