Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Bundesliga: Geen favoriet bij Bayer Leverkusen - RB Leipzig


Juventus bleek afgelopen dinsdag een maatje te groot voor het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Vandaag wacht een nieuwe krachtmeting. RB Leipzig komt op bezoek in Leverkusen. 

Het effectieve Juventus was met 3-0 te sterk voor Leverkusen. Op die overwinning viel niets af te dingen. De Duitsers creëerden zelf weinig tot niets. Leipzig werd voorafgaand het seizoen bestempeld als de uitdager van Borussia Dortmund en Bayen München. Met een tweede plek achter Bayern München kan het voorlopig die rol ook waarmaken. Verrassend was dan ook de winst van Schalke 04 vorig weekend in Leipzig. 

Daar bovenop kwam ook nog het verlies tegen Olympique Lyon. De Fransen wonnen in Duitsland met 0-2. Het wordt interessant om te zien hoe beide ploegen reageren na hun verliespartijen in de Champions League. Vandaar dat de bookmaker ook hoge noteringen neerzet voor dit duel. Wanneer je de selecties naast elkaar legt is het verschil in kwaliteit ook niet heel groot. Het ontbreken van Leon Bailey, een speler die het verschil kan maken, is dan ook een aderlating voor Bosz. 

De hoogste notering voor een overwinning van Bayer Leverkusen staat op 2,30 bij NetBet. De hoogste notering voor een overwinning van RB Leipzig staat op 2,90 bij NetBet.