Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Europa League: PSV licht favoriet voor treffen met Rosenborg BK


Van de Nederlandse clubs die vanavond in actie komen mogen we van PSV het meest verwachten. De Eindhovenaren zijn dan ook favoriet bij de bookmaker voor het treffen met Rosenborg BK.

PSV hoopt de goede start in de Europa League een vervolg te geven in Noorwegen. De aanval van de Eindhovenaren wordt gevreesd in binnen  en inmiddels ook in buitenland. Ibrahim Affelay en Ryan Thomas zijn de enige afwezigen in de selectie van Mark van Bommel. Een bekende aan de zijde van de Rosenborg BK is Bjorn Johnson.

Na een goede periode bij ADO Den Haag kon de spits die lijn niet doortrekken bij de Alkmaarders. Hij keerde deze zomer terug naar zijn geboorteland. PSV kende een goede aanloop naar het Europese duel. Met enig gemak wonnen de Eindhovenaren van PEC Zwolle met 0-4. Rosenborg staat vierde in de Noorse competitie met 12 punten achterstand op koploper Molde FK.

De hoogste notering voor een overwinning van Rosenborg BK staat op maar liefst 4,35 bij NetBet. De hoogste notering voor een overwinning van PSV staat op 1,83 bij NetBet.